El jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'espionatge amb Pegasus a membres del govern espanyol, José Luis Calama, ha acceptat que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, declari com a testimoni per escrit. Bolaños estava citat per declarar presencialment com a testimoni el dimarts 5 de juliol a les 9 hores, però finalment no hi haurà d'acudir. Tanmateix, Calama suggereix que Bolaños testifiqui a través de videoconferència "per assegurar el bon fi" de la investigació així com la seva "tramitació en termes d'agilitat i utilitat, amb una interacció visual, auditiva i verbal amb el testimoni i en unitat d'acte".
El jutge ofereix que declari telemàticament i insta Bolaños a indicar "les dates i hores en les quals pogués procedir-se en tal forma, sense alteració de les funcions inherents al seu càrrec". En el cas que Bolaños opti per aquesta possibilitat, haurà de posar-lo en coneixement del Jutjat en el termini de tres dies a comptar de la notificació d'aquesta resolució. La interlocutòria recorda que, segons estableix la llei d'enjudiciament criminal, el president i la resta de membres del govern espanyol "estan exempts de concórrer a la crida del jutge, però no de declarar, podent informar per escrit sobre els fets dels quals tinguin coneixement per raó del seu càrrec".
Reunió amb Vilagrà
Félix Bolaños va indicar aquest dimecres després de la trobada amb la consellera Laura Vilagrà, que havia aconseguit un acord amb la Generalitat per a crear una metodologia per al funcionament de la taula de diàleg. Així mateix, assenyalava que l'objectiu és que es produeixi una reunió entre el president de l'Executiu, Pedro Sánchez i el del govern català, Pere Aragonès, si bé encara han de fixar la data. Bolaños també ha admès que en la trobada amb la consellera catalana s'ha posat de manifest les discrepàncies entre totes dues administracions respecte a l'espionatge a independentistes amb el programa Pegasus. Bolaños no va fer esment expressament del CatalanGate i s'ha referit a l'assumpte com "les informacions aparegudes en The New Yorker" i va indicar que havia explicat a Vilagrà totes les accions que ha adoptat el govern espanyol: el control intern del CNI, la informació que li han facilitat al Defensor del Poble i "altres mesures" en la línia d'esclarir els fets.
Aquesta trobada ha aixecat molta polseguera. El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha carregat contra la reunió. En una piulada, Puigdemont recorda que les relacions entre els dos governs es van interrompre després que va esclatar l'escàndol provocat per l'espionatge amb Pegasus i retreu que s'han tornat a activar tot i no haver obtingut les respostes que es reclamaven sobre l'anomenat CatalanGate. "S'havien congelat les relacions per uns fets gravíssims que el Congrés espanyol encara es nega a investigar, i s'han descongelat unilateralment per acabar tornant amb les mans buides. Prou", ha esclatat Puigdemont a través d'una piulada en el seu compte de Twitter.