El jutge ha cedit a la Fiscalia Europea part de la investigació a Begoña Gómez, tal com havia reclamat aquest organisme. Segons ha avançat aquest dimecres elDiario.es, l'únic paràgraf que s'ha facilitat a les parts de la interlocutòria dictada dona a entendre que el magistrat Juan Carlos Peinado considera que encara hi ha fets a investigar tot i que l'Audiència Provincial de Madrid va delimitar el procediment a les adjudicacions a les empreses de Juan Carlos Barrabés —justament, el que ha de ser entregat a la Fiscalia Europea.

D'altra banda, i segons ha avançat The Objective, la dona de Pedro Sánchez ha demanat al jutge que aclareixi la investigació després de cedir-ne una part a la Unió Europea. Concretament, vol que Peinado aclareixi "els fets que en l'actualitat conformarien la causa que segueix sent competència del present jutjat", un cop s'han cedit a la Fiscalia Europea la part dels contractes de Red.es. Es tracta d'una peça separada que afecta l'esmentat empresari Juan Carlos Barrabés, que va aconseguir diverses adjudicacions on podrien haver-se vist afectats fons comunitaris després de les cartes de recomanació signades per Gómez.

La investigació, a la Fiscalia Europea: què investiga ara Peinado?

En una interlocutòria del passat 7 de juny, Peinado accepta l'"avocació realitzada per la Fiscalia Europea" i inhibir-se "exclusivament respecte dels fets i delictes als quals es fa referència en els fonaments jurídics primer de la present resolució". Tanmateix, aquesta resolució no conté més que la "part dispositiva" d'un paràgraf i no existeix cap fonament jurídic. Tot seguit, el jutge només explica que els fets que deixa investigar a la Fiscalia Europea són els "relatius a l'adjudicació dels contractes finançats amb fons europeus per l'entitat pública Red.es a la UTE innova Next SLU-Escuela de negocios The Valley". I afegeix: "Sense perjudici de les irregularitats vinculades als anteriors fets que poguessin ser constitutives d'il·lícits penals i en els quals es veiessin afectats fons europeus".

Davant d'això, Gómez sol·licita al jutge que informi dels fets que constitueixen el procediment que segueix contra ella després de la inhibició acordada a favor de la Fiscalia Europea. El text presentat pel seu lletrat, l'exministre socialista Antonio Camacho, reclama que "s'aclareixi quins són els fets que en l'actualitat conformarien la causa que segueix sent competència del present jutjat, tal com s'infereix del contingut de la part dispositiva notificada", ja que el procediment tenia per objecte "exactament aquests fets". Cal recordar que aquest dimarts vam saber que Peinado ha suspès l'interrogatori a testimonis del cas, però ha mantingut la citació per a ella.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!