Els àudios de Corinna zu Sain Wittgenstein i l'excomissari José Manuel Villarejo ja han estat enviats a Suïssa. El jutge Manuel García-Castellón els ha entregat a la fiscalia de Ginebra després d'una petició formal d'aquest país. Així ho ha avançat el diari Ara, després que en l'última setmana es fessin públics uns àudios, incautats a Villarejo durant un registre al seu domicili l'any 2017.
Els àudios s'han enviat a la Fiscalia suïssa, que ho va reclamar per comissió rogatòria, en el marc de la investiga contra el rei emèrit, Joan Carles I, per una suposada donació que hauria rebut l'any 2012 a un compte del país helvètic de part de l'aleshores rei de l'Aràbia Saudita.
Com a contrapartida, després que l'Audiència i la Fiscalia suïssa arribessin a un acord, el país helvètic enviarà dades sobre la donació que va rebre el rei Joan Carles I a la Fiacalia Anticorrupció espanyola. L'Audiència Nacional i la Fiscalia suïssa han celebra dues reunions, una a l'agost a Ginebra i una altra a Madrid a l'octubre, per arribar a aquest acord.
Ara, la Fiscalia Anticorrupció espanyola està a l'espera de rebre la documentació requerida com a contrapartida.
En les gravacions entre Villarejo i Corina fetes públiques aquesta setmana, s'assegura que Joan Carles I té diners a Suïssa i que utilitzava la seva amiga íntima com a testaferro. A més, també aquesta setmana, s'ha filtrat una carta de Villarejo –ara en presó– per l'aleshores president Mariano Rajoy en la que afirmava que l'amiga del rei emèrit té "dades personals i privades de les personalitats més rellevants d'Espanya".
El cas ha obert una esquerda dins el govern de coalició PSOE-Podemos, després que el partit morat hagi apostat per crear una comissió d'investigació al Congrés sobre les activitats irregulars del rei emèrit. Aquest divendres es va celebrar una reunió a la Moncloa per tancar files després d'una setmana de desavinences pel cas de Joan Carles I, però també la llei del "sí és sí" o per la gestió de coronavirus.