El jutge ha imputat l'empresari Juan Carlos Barrabés després d'admetre reunions amb Pedro Sánchez i Begoña Gómez, en la seva compareixença com a testimoni aquest dilluns en el cas que investiga l'esposa del president del govern espanyol per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. Així, Juan Carlos Peinado ha canviat la condició de l'empresari de testimoni a investigat i l'ha citat a declarar el pròxim 29 de juliol.

Peinado ha pres la decisió després que Barrabés admetés que es va reunir amb Gómez "quatre o cinc" vegades a La Moncloa i que en dues d'aquestes reunions hi va estar present Sánchez. Durant la seva compareixença telemàtica d'aquest dilluns com a testimoni davant del Jutjat d'Instrucció Número 41 de Madrid, l'empresari no va precisar les dates en les quals es van celebrar les trobades i va repetir unes quantes vegades que no se'n recordava del que li preguntaven. 

La "manca de concreció" de Barrabés

Un cop finalitzada la compareixença (que es va fer per videoconferència pel seu estat de salut), les acusacions populars (sota la direcció lletrada de Vox) van demanar al jutge que el cités de nou a comparèixer en qualitat d'investigat. Ara, Peinado ha acceptat la petició i ha citat Barrabés, de nou per videoconferència i des de sa casa, el pròxim 29 de juliol. En l'escrit, al·legaven que la "manca de concreció" per part de l'empresari en la seva declaració i les seves "continuades respostes evasives" justificaven que sol·licitessin "el canvi de la seva situació processal de testimoni a investigat". També van defensar que el canvi permetia a Barrabés "exercir plenament el seu dret de defensa", de manera que veien "urgent i peremptori" que fos citat com a investigat. En aquesta línia, van argumentar que de les declaracions prestades fins ara per l'empresari "s'extreu" que l'activitat "professional i empresarial" de Gómez va tenir "especial vinculació i transcendència" amb ell.

Les acusacions populars ja han aconseguit que s'imputi l'empresari i, ara, el següent objectiu és el president del govern espanyol: Vox ha demanat citar Sánchez com a testimoni. L'argument que la formació d'extrema dreta fa servir són les reunions amb empresaris com Barrabés, així com el dret de l'esposa a no declarar. És al que s'ha acollit Gómez aquest divendres, quan havia de comparèixer davant del jutge: si bé "no té res a amagar", se li ha recomanat fer un acte de silenci en detectar absència de "garanties" processals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!