El jutge Juan Carlos Peinado, que investiga el cas de presumpte tràfic d’influències de Begoña Gómez, ha entrat aquest dijous al xoc directe amb Pedro Sánchez, després que el president del govern espanyol publiqués una nova carta en la qual es queixava de la ingerència del magistrat en una campanya electoral europea. En una providència a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, el titular del Jutjat d'Instrucció Número 41 de Madrid defensa haver citat l’esposa del líder socialista en plena cursa electoral, perquè “no hi ha cap precepte a la Constitució, la llei orgànica del poder judicial, la llei d’enjudiciament criminal o la llei orgànica del règim electoral general” que ho prohibeixi. Precisament el cap de l’executiu espanyol especificava en la seva missiva adreçada a l’electorat del 9-J que la norma no està escrita enlloc, però que sempre s’ha respectat. 

Per altra banda, el jutge també informa que està disposat a prendre declaració a l'hospital al testimoni clau del cas: Juan Carlos Barrabés, que segons les informacions publicades en alguns mitjans de comunicació és l'empresari que va presentar el CEO de Globalia, Javier Hidalgo, a Begoña Gómez, estaria també vinculat al màster que l'esposa del president del govern espanyol dirigia a la Universitat Complutense, i hauria estat recomanat per Gómez en cartes enviades a Red.es. És per això que han estat polèmiques les dues subvencions que ha rebut per part de Red.es amb la UTE The Valley-Innova Next. No obstant això, la Guàrdia Civil no ha trobat cap indici de delicte. 

Barrabés havia estat citat a declarar al jutjat aquest divendres 7 de juny. Però pateix una greu malaltia, per la qual cosa la citació va quedar ajornada. Ara, Peinado deixa clar que no vol que se li escapi aquesta declaració, i demana a l'Hospital 12 de Octubre de Madrid que l'informi quin dia i a quina hora de la setmana que va del 17 al 23 de juny poden obrir les portes al magistrat perquè vagi a interrogar l'empresari. El jutge, a més, indica que serà una prova preconstituïda. És a dir, que s'enregistrarà per si cal dur-la a judici. Aquest sistema s'utilitza en casos en què es preveu que la persona no podrà assistir al judici per problemes de salut, per si és estrangera o si és menor d'edat; per no revictimitzar-la, com exigeix la llei.

Aquest dimarts, Sánchez criticava que l'anunci de fer comparèixer Begoña Gómez davant la justícia el 5 de juliol arribava "només cinc dies abans de les eleccions europees". En la nova carta publicada al seu perfil d'X, assenyalava que és "estrany" perquè "habitualment s'ha seguit la norma no escrita de no dictar resolucions susceptibles de condicionar el desenvolupament normal d'una campanya electoral i, per tant, el vot dels ciutadans". "És evident que en aquest cas aquesta pràctica no s'ha respectat", afegia el líder socialista, a banda de dirigir-se també a Feijóo i Abascal: "No em trencaran". Perquè assegurava que, en comptes de necessitar cinc dies de clausura, ara està més convençut que mai de continuar al capdavant del govern espanyol.

Gest de Pedro Sánchez: irromp amb Begoña Gómez a un míting del PSOE

Aquest dimecres, l'endemà que Peinado cités Gómez a declarar i Sánchez publiqués una carta arremetent contra el jutge, el president del govern espanyol i la seva esposa van irrompre junts a un míting del PSOE a Benalmádena, a Màlaga. Va ser un simple gest, no va haver durant aquest acte de campanya cap referència directa per part del líder socialista a haver estat acompanyat per la seva parella. Senzillament, va disparar contra la "internacional ultradretana" que ataca "durament la meva família". Va carregar contra els "tabloides" que publiquen informacions periodístiques amb les quals després "associacions ultradretanes" com Hazte Oír o Manos Limpias presenten denúncies que es converteixen en investigacions judicials. I va demanar el vot pel PSOE per derrotar "la política bruta i l'agenda reaccionària de Feijóo i Abascal".

 

La Moncloa, convençuda que el 'cas Begoña' beneficia el PSOE

El cas és que, segons apunten fonts del govern espanyol, Pedro Sánchez i el seu equip estan convençuts que el 'cas Begoña' beneficia el PSOE. Estan convençuts que les maniobres "bastes" del jutge Peinado poden mobilitzar el votant socialista, i que, en tot cas, això farà que votants del PP optin per opcions ultres com Vox, positiu de cara a un plebiscit Sánchez-Feijóo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!