El jutge Juan Carlos Peinado ha rebutjat la petició del president espanyol, Pedro Sánchez, de declarar per escrit en el cas que afecta la seva dona, Begoña Gómez i ha confirmat que es traslladarà a la Moncloa el pròxim 30 de juliol per prendre-li declaració. El magistrat ha respost així a la carta que li va remetre Sánchez al·legant que tenia dret a declarar per escrit en la seva qualitat de president del govern espanyol perquè entenia que se'l citava per fets dels quals ha tingut coneixement per raó del seu càrrec. Peinado li ha recordat que l'ha citat a declarar com a testimoni en qualitat de marit de la investigada, no per fets que hagi conegut per raó del càrrec, segons una providència a què ha tingut accés Europa Press.

Amb tot, el jutge d'Instrucció 41 de Madrid diu a Sánchez que si creu que pot col·laborar "eficaçment" amb la Justícia traslladant "fets rellevants dels quals ha tingut coneixement per raó del seu càrrec" de president de l'executiu, que li ho pot comunicar en la declaració de dimarts per tal que presti una nova declaració per escrit. Contra aquesta resolució de Peinado, Sánchez encara es pot presentar un recurs de reforma en el termini de tres dies.

Begoña Gómez demana a l'Audiència de Madrid que resolgui el seu recurs 

L'advocat de Begoña Gómez ha presentat un recurs de súplica davant l'Audiència Provincial de Madrid en el qual demana que no esperi fins al 30 de setembre per resoldre la seva petició que s'arxivi o acoti la investigació de Peinado perquè causaria "un perjudici d'impossible reparació". El lletrat de Gómez, Antonio Camacho, sosté que tant ella com la resta dels investigats "estan sent sotmesos a una investigació indeterminada, prospectiva i en continu creixement, sense garanties, que està lesionant greument el seu dret de defensa".

Barrabés recorre la seva imputació en considerar-la "injustificada"

L'empresari Juan Carlos Barrabés ha recorregut la seva imputació en considerar que està "injustificada" i ha reclamat que s'anul·li la declaració prevista per al pròxim dilluns 29 de juliol. "Mitjançant aquest recurs posem de manifest que de les actuacions no se'n dedueix cap raó per prestar declaració com a investigat o dirigir la investigació contra Barrabés", apunta el seu advocat en un escrit. Defensa que no hi ha motius que justifiquin el canvi de la seva condició de testimoni a investigat, que el jutge Peinado va decidir després de la declaració de l'empresari com a testimoni en la investigació a Gómez per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. 

Barrabés va afirmar haver-se reunit amb Gómez a la Moncloa en diverses ocasions. Segons van revelar diverses acusacions populars —Vox, Iustita Europa, Hazte Oír i Manos Limpias—, l'empresari va dir que en dues reunions havia estat present Sánchez. Tanmateix, altres fonts jurídiques van matisar en declaracions a Europa Press que Barrabés havia mencionat quatre o cinc trobades a La Moncloa amb Begoña Gómez, però que el president tan sols va estar present en una ocasió amb motiu d'una reunió amb directius del sector de la innovació i sense la presència de la seva dona. 

L'advocat de l'empresari assenyala que quan Barrabés va declarar, el jutjat ja tenia "els dos informes de la Guàrdia Civil que apareixen referits a la interlocutòria que ara acorda la seva imputació". En aquest sentit, apunta que si el jutge tenia sospites sobre l'actuació de Barrabés "hauria d'haver-se interromput la seva declaració en qualitat de testimoni" i ordenar que se li designés un advocat.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!