El jutge Juan Carlos Peinado, que investiga l’esposa del president del govern espanyol pel cas de presumpta corrupció i tràfic d’influències en la seva activitat empresarial, ha assegurat aquest dilluns que encara investiga “dos blocs” de la causa perquè té “nous documents” aportats pels testimonis del cas. Es tractaria de dos capítols de la trama que no tindrien res a veure amb els contractes adjudicats a societats de l'empresari Juan Carlos Barrabés, que és la part de la investigació que ha quedat ara en mans de la Fiscalia Europea. Així ha respost Peinado a una pregunta formulada per la defensa de Begoña Gómez, en la qual es preguntava al magistrat què continuava investigant després que la Fiscalia Europea assumís part de la investigació d’aquest cas, concretament la relativa a l'adjudicació de contractes finançats amb fons europeus per l'entitat pública Red.es. 

El cas és que la Fiscalia Europea s'ha quedat l'única peça del cas que, a parer de l'Audiència de Madrid, era investigable. Per això la defensa de Begoña Gómez insistia a preguntar a Peinado què indaga. En la providència a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, el magistrat acusa la defensa de l'esposa del president del govern espanyol de fer "interpretacions subjectives" i extreure "conclusions interessades" o "no ajustades a la realitat". Però el cas és que la sala d'apel·lacions de l'Audiència de Madrid va titllar les dues peces que encara té Peinado a les seves mans com a "fets inversemblants" o "meres conjectures". Peinado s'excusa en què la decisió d'aquest altre tribunal es va produir en un moment en què "només existia la denúncia inicial" i no hi havia encara "la documentació que han aportat els testimonis ni l'informe de l'UCO".

Peinado va decidir dimarts suspendre les declaracions de diversos càrrecs de Red.es que tenia la intenció d’interrogar com a testimonis el passat diumenge, però, en canvi, va decidir mantenir la citació per al 5 de juliol per a Begoña Gómez. La investigació del jutge és al voltant d’una UTE on va participar una societat de l’empresari Juan Carlos Barrabés amb finançament de fons europeus. Precisament per aquesta implicació europea, la Fiscalia Europea ha decidit assumir el cas. 

Així, el titular del jutjat d’instrucció número 41 de Madrid va deixar sense efecte les citacions del conseller delegat (CEO) de Red.es, David Cierco; l’antic director general de Red.es Alberto Martínez Lacambra; l’economista i advocat d’Innova Next SL Luis Antonio Martín Bernardos; el director de l’assessoria jurídica a Red.es, Ignacio Espejo Saavedra Hernández; i Luis Prieto Cuerdo, director d’Economia de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!