L’Audiència Provincial de Madrid desestima el recurs de la Fiscalia i conclou que el jutge Juan Carlos Peinado és el competent per investigar la querella presentada per Hazte Oír contra Begoña Gómez per haver-se apropiat presumptament d’un software de la Universitat Complutense de Madrid. La querella havia recaigut en un altre jutjat madrileny i ara queda sobre la taula del titular del Jutjat d’Instrucció Número 41 de Madrid, que haurà de decidir si l’admet a tràmit. El juny, el Jutjat d’Instrucció Número 48 de Madrid va dictar una providència en el qual enviava la querella al jutjat liderat per Peinado, un moviment al qual la Fiscalia es va oposar. Tanmateix, el jutge Juan Ramón Reig va insistir en la seva posició i va confirmar la seva decisió d’inhibir-se. Això va portar el Ministeri Públic a elevar l’assumpte a l’Audiència Provincial, que ara desestima el seu recurs d’apel·lació.

📝 Hazte Oír es querella contra Begoña Gómez per apropiació d’un programari de la Complutense

 

La interlocutòria, signada per Pilar Abad Arroyo, Agustín Morales Pérez i Roldán Antonio Viejo Llorente, fixa que el jutge competent per investigar si l’esposa del president del govern espanyol es va apropiar de forma indeguda d’un programari de la Complutense és Juan Carlos Peinado, que és el magistrat que està investigant Begoña Gómez per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis. “Entenem que prima facie sí que existeix la connexitat apreciada pel titular del Jutjat d’Instrucció Número 48 de Madrid, sense perjudici del que es pugui resoldre pel Jutjat a favor del qual s’acorda la inhibició i que sí que té ple coneixement dels fets sobre els quals versa la instrucció”, assenyala el document.

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial explica que “no té constància documental de quins són els fets que estan sent investigats” per Peinado, però afirma que té “coneixement com a fets notoris de la vida pública”, que la querella inicial ha estat posteriorment ampliada i que “avui en dia s’han practicat diligències destinades a investigar els fets relatius al Màster en Transformació Social Competitiva”, del qual era codirectora Begoña Gómez. Els magistrats esgrimeixen que “va ser precisament per a aquest màster per al qual s’havia desenvolupat gratuïtament el programari” del qual, segons l’escrit de querella, s’hauria apropiat Gómez “oferint-lo a través de la mercantil Transformació Social Competitiva” i “havent presentat a l’oficina de Patents i Marques sol·licitud de Marca nacional a títol personal per a TSC Transforma Plataforma de Mesurament d’Impacte Social i Mediambiental”.

 

La possibilitat que Juan Carlos Peinado sumi nous delictes en la seva investigació

La causa que actualment Juan Carlos Peinado té a sobre de la taula va néixer l’abril per una querella de Manos Limpias que va ser admesa a tràmit. Aquest procediment és el que va portar Pedro Sánchez a ser citat com a testimoni el mes de juliol passat. Cinc mesos després, figuren com a acusacions populars al procediment Vox, Iustitia Europa, Hazte Oír i Movimiento por la Regeneración Democrática. Ara, el jutge Peinado haurà de decidir si admet la nova querella d’Hazte Oír i si suma al cas nous delictes contra Begoña Gómez.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!