Vox s’afegeix definitivament a la batalla judicial contra Begoña Gómez. Després que el jutge Juan Carlos Peinado admetés a tràmit una querella de Manos Limpias contra la dona de Pedro Sánchez, cosa que va desencadenar la carta del president espanyol plantejant-se el seu futur a la Moncloa, Vox va fer el pas de sol·licitar ser acusació popular en la causa per presumpte delicte de tràfic d’influències i corrupció privada. I ara el jutge dona el vistiplau a la pretensió dels de Santiago Abascal. A més, Manos Limpias també figura com a acusació popular.

🔎 Què és Manos Limpias? El sindicat que ha perseguit a l’independentisme i ara denuncia a Begoña Gómez

 

El titular del Jutjat d’Instrucció Número 41 de Madrid assenyala que, “havent-se rebut en el compte de dipòsits i consignacions” l’import complet de la fiança acordada, “es té per personat i part” Vox, segons assenyala la interlocutòria a la qual ha tingut accés Europa Press. La coordinadora nacional jurídica de Vox, Marta Castro, estarà a càrrec de la representació jurídica de la formació en aquest procediment. La voluntat de la formació ultra és “impulsar la investigació sobre l’Africa Center, el desenvolupament dels estudis de la Universitat Complutense i l’especial vinculació amb el grup Globalia i l’empresari Víctor de Aldama”, tal com va informar la formació d’extrema dreta fa uns dies en un comunicat.

A més, aquest mateix matí, Santiago Abascal ha argumentat que “hi ha seriosos indicis que s’han utilitzat les institucions a favor d’una família”, segons “han publicat molts mitjans de comunicació”, i ha considerat que “qualsevol mena de tracte de favor o d’influències seria inacceptable”.

Manos Limpias va reconèixer que la querella podria basar-se en notícies falses

Poc després que el jutge admetés a tràmit la querella, el sindicat ultra Manos Limpias va reconèixer en un comunicat que la seva denúncia pot estar basada en notícies falses. Lluny de qualsevol rectificació, l’entitat es va rentar les mans i va esgrimir que “serà el jutge qui haurà de comprovar si aquestes informacions periodístiques són certes o no”. El text sostenia que, després de veure el que alguns mitjans publicaven sobre Begoña Gómez i, havent constat que “la Fiscalia no actuava d’ofici, encara que les notícies esmentades feia setmanes que es publicaven”, Manos Limpias va decidir interposar la demanda.

La Fiscalia va demanar arxivar el cas

Per la seva banda, la Fiscalia Provincial de Madrid va presentar un recurs d’apel·lació directa davant l’Audiència Provincial contra la decisió del jutjat d’obrir diligències prèvies. Juan Carlos Peinado va admetre la querella en només cinc dies hàbils i sense consultar la Fiscalia, cosa que es va considerar del tot inusual. La interlocutòria tenia data del 16 d’abril, però el Ministeri Fiscal no en va ser notificat fins al cap de vuit dies. La Fiscalia va sol·licitar la revocació de la interlocutòria i l’arxivament de la causa argüint que no hi ha indicis de delicte que justifiquin l’obertura d’un procediment penal, segons van informar l’Agencia EFE.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!