El jutge Juan Carlos Peinado ha decidit aquest divendres suspendre la declaració de Begoña Gómez com a investigada i tornar-la a citar al Jutjat d’Instrucció Número 41 de Madrid el 19 de juliol. L'esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha presentat al jutjat per declarar com a investigada per tràfic d’influències i corrupció en els seus negocis, però no ho ha acabat fent perquè ha argumentat que no coneixia la causa per la qual se la investigava. La defensa de Gómez ha argumentat un defecte de forma: que el jutge l'ha notificat de l'acusació de Manos Limpias, però no la d'Hazte Oír. El jutge, llavors, li ha facilitat tota la documentació, però ha conclòs que calia programar una altra citació.

"El meu client no tenia cap dubte que volia col·laborar amb la justícia, i venia disposada a declarar; però qualsevol persona investigada té una sèrie de drets, i un d’ells és tenir coneixement dels fets investigats", ha assenyalat aquest divendres l'exministre d'Interior Antonio Camacho, l'advocat de Begoña Gómez.  A la sortida del jutjat ha argumentat que la no-declaració es deu al risc de patir indefensió. "Creiem en la justícia i que el poder judicial estarà a l'altura de la protecció de drets en un estat avançat", ha assenyalat. Les acusacions, per la seva banda, han denunciat que ha quedat palès que Begoña Gómez no volia retre comptes davant la justícia, i han denunciat la despesa pública que ha suposat el gran desplegament de policia. 

No hi ha enregistraments de l'entrada de Gómez al jutjat. Estava citada a les deu del matí, però cap dels periodistes que esperaven la seva arribada l'ha vist entrar; ni per la porta principal ni pel pàrquing, que era per on es preveia que accedís al jutjat, una mesura permesa per la jutgessa degana de Madrid per motius de seguretat. Hi ha hagut un gran desplegament policial, així com una trentena d'ultres que s'han manifestat a una cinquantena de metres contra Begoña Gómez. 

Peinado investiga Gómez en una causa oberta després d'una denúncia de l'autodenominat sindicat Manos Limpias per presumpte tràfic d'influències i corrupció en els negocis en relació amb una sèrie d'adjudicacions a l'empresari Juan Carlos Barrabés, professor d'un màster que ella codirigia. A la seva denúncia s'hi va unir la querella de Hazte Oír, també per tràfic d'influències, on demanava investigar si Begoña Gómez es va aprofitar de la seva relació amb el president del govern espanyol per "establir relacions comercials i professionals amb diverses empreses i entitats" o si va oferir o va exercir la seva influència en "la concessió de subvencions i ajuts públics".

Tres comunicadors ultres intenten colar-se a la sala

Hi ha hagut, també, un enèsim intent de l’extrema dreta per fer un xou del ‘cas Begoña’. Tres pseudoperiodistes han intentat aquest divendres colar-se a la sala on declarava Begoña Gómez com a investigada per delictes de corrupció i tràfic d’influències. Els comunicadors ultres han aconseguit accedir dins del jutjat fent-se passar per assessors de les acusacions, però el jutge Juan Carlos Peinado no els ha deixat entrar dins de la sala on havia de declarar l’esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. És el cas de Vito Quiles, un redactor de 7NN i també el president de Distrito TV, Jesús Ángel Rojo, que hi ha anat com a acompanyant de l'acusació, aprofitant la seva condició d'advocat. Els pocs periodistes que sí que han aconseguit accedir-hi de forma acreditada (l'accés estava limitat) han vist alguns d'aquests comunicadors ultres prendre imatges del pas de Begoña Gómez pels passadissos, cosa que està prohibit fer. OkDiario ha acabat publicant un vídeo de l'esposa de Sánchez dins dels jutjats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!