El jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona ha validat les restriccions anunciades pel Govern als municipis de Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, al Vallès Oriental, però en canvi les tomba per a la ciutat de Terrassa.
El jutjat fa un repàs de les dades epidemiològiques i assegura que no hi ha "cap raó objectiva" que justifiqui les restriccions addicionals a Terrassa. L'evolució de les dades, diu, és "positiva" en comparació amb altres ciutats i comarques: "Terrassa no es troba en més mala situació que altres municipis i tampoc ha empitjorat la seva situació recentment".
La darrera setmana, per exemple, el percentatge de PCR positius a la ciutat ha estat del 5,34%, molt per sota de la mitjana al Vallès Occidental (7,13%) i de l'Àrea Metropolitana Nord (12,51%). A més, la incidència acumulada té una evolució positiva, ha passat de 22 positius en 190 proves a 14 positius en 262 proves.
L'evolució de les dades a Terrassa és més significativa si es compara amb la resta de la comarca, on es va passar de 29 a 30 casos, o amb el conjunt de l'Àrea Metropolitana Nord, on s'ha passat de 370 a 455 PCR positius: "S'evidencia que hi ha altres municipis amb pitjor evolució que Terrassa".
D'altra banda, el nombre d'urgències hospitalàries amb PCR positiu també ha anat a menys, tant a l'Hospital de Terrassa (de 14 a 8), com a la Mútua de Terrassa (de 14 a 12). El percentatge de malalts greus als dos centres està al voltant del 8%, mentre que en altres ciutats semblants, com Badalona, la xifra es dispara fins al 37% a l'Hospital Municipal.
En tots dos centres, el nombre d'ingressos ha baixat els darrers set dies, ha passat de 15 a 12 a l'Hospital de Terrassa i de 19 a 18 a la Mútua de Terrassa. A les UCI, el nombre de pacients també s'ha reduït, ha passat de 4 a 2 en la darrera setmana: "L'Administració afirma que hi ha hagut un increment a la ciutat, però no és cert", rebla la interlocutòria judicial.
En canvi, el jutge, sí que veu apropiat aplicar restriccions addicionals a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, tot i que amb una excepció. L'aforament als centres religiosos serà del 50% i no del 33%, com preveia el Govern. La resta de restriccions sí que estan avalades i afecten principalment la restauració.
Als tres municipis vallesans afectats s'haurà de reduir al 50% la capacitat de dins i fora dels bars i restaurants. També es limita a la meitat l'aforament per a les activitats culturals i esportives.