Una jutgessa de Sevilla ha portat davant la Fiscalia del Tribunal Suprem Alvise Pérez per amenaçar-la a les xarxes socials i insinuar que cobrava suborns. La titular del jutjat d'instrucció número 18 ha remès a la Fiscalia els missatges publicats per Alvise Pérez, líder de Se Acabó la Fiesta, a Telegram perquè determini si hi ha indicis d'un delicte d'amenaces i repressió de la funció jurisdiccional. La jutgessa deixa el cas en mans del Tribunal Suprem, ja que Alvise Pérez, per la seva condició d'eurodiputat, és aforat.

Aquesta magistrada és l'encarregada d'investigar la querella presentada pel secretari general de FACUA, Rubén Sánchez, contra l'integrant de les llistes electorals de Se Acabó Fiesta Vito Quiles per delictes de calúmnies. La jutgessa va dictar el mes de juny passat una ordre a la policia perquè esbrinés el parador de Vito Quiles i li comuniquessin l'existència de la causa. Per error, segons va aclarir després el jutjat, se sol·licitava el seu arrest.

Davant de tal ordre, Alvise Pérez va publicar diversos missatges a les seves xarxes socials. En un d'ells donava 24 hores a la jutgessa per rectificar: "Dono 24 hores a la jutgessa perquè rectifiqui la interlocutòria de detenció de Vito Quiles i digui que és un error i que només demana esbrinar el seu parador". També advertia la magistrada que si no rectificava, ell publicaria "coses sobre la definició del terme suborn". En un segon missatge insinuava que havia parlat amb la magistrada per telèfon per traslladar les seves advertències i que a ell es devia la rectificació de l'ordre d'arrest.

"Amenaces i repressió a la funció jurisdiccional"

En aquesta providència emesa el passat 22 d'agost i avançada per ElDiario.es, la jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de Sevilla aborda actuacions corresponents a l'esmentada querella del secretari general de Facua contra Vito Quiles, cap de premsa de la formació de Luis "Alvise" Pérez Se Acabó la Fiesta, que compta amb tres europarlamentaris, entre ells el propi Alvise. Al punt, la magistrada exposa que el querellant, Rubén Sánchez, ha aportat "documentació adjunta (...) segons la qual un home que s'anomena "Alvise" Pérez i que segons la cerca feta a Google pot tractar-se de Luis Pérez Fernández, membre del Parlament Europeu, en tant que els dos missatges de Telegram aportats per la part querellant contenen expressions referides a la mateixa jutgessa d'instrucció de l'assumpte, "que poden constituir amenaces i repressió a la funció jurisdiccional", amb referència als continguts ja descrits.

Davant d'això, la jutgessa acorda que "es lliuri testimoni" de l'assumpte a la Fiscalia del Tribunal Suprem, a fi que, d'estimar-los delictius, presenti l'oportuna denúncia davant de la Sala Penal del Tribunal Suprem". Finalment, la magistrada resol citar Vito Quiles perquè comparegui per videoconferència com a investigat el 25 de novembre a les 11:50 hores.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic