La jutgessa d’Instrucció número 19 de Madrid, María Inmaculada Iglesias, ha suspès fins al dilluns 24 de juny la declaració d’Alberto González Amador, la parella d’Isabel Díaz Ayuso, i de la resta dels investigats per un presumpte frau fiscal, segons confirma Europa Press. Els motius són tècnics: la suspensió es produeix perquè a un dels investigats citats avui no se li havia pogut notificar la citació i perquè tampoc s’ha pogut tramitar una videoconferència prevista per a demà als jutjats de Sevilla. Avui estaven citats Alberto González i Maximiliano N. i demà estava previst que compareguessin quatre altres imputats en el procediment.

Alberto González Amador ha arribat als jutjats de manera discreta i no ha estat captat pels mitjans. Segons relata Europa Press, sembla que el xicot d’Ayuso hauria canviat la seva imatge: portava els cabells més curts i sense barba, la qual cosa ha fet que els periodistes que l’esperaven als dos accessos no s’adonessin de la seva presència. A més, quan ha sortit, ha marxat amb una perruca grisa per no ser identificat per la premsa.

El xicot d’Ayuso està acusat de frau fiscal i falsedat documental per haver defraudat presumptament més de 350.000 euros entre el 2020 i el 2021 a través d’una sèrie de factures falses i societats pantalla, segons la Fiscalia de Madrid i l’Agència Tributària.

L’altra batalla judicial d’Alberto González Amador

En paral·lel a la investigació judicial a la qual se sotmet, Alberto González Amador està immers en un altre front judicial: la querella que va presentar contra María Pilar Rodríguez Fernández (fiscal en cap de la Fiscalia Provincial de Madrid) i Julián Salto Torres (fiscal de la secció de Delictes Econòmics de la mateixa Fiscalia) per revelació de secrets. I la declaració prevista per a aquest dilluns arribava just quatre dies després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid arrenqués la investigació i demanés d’identificar “quines va ser les persones físiques concretes que van intervenir en la decisió de fer públic” el comunicat de premsa de la Fiscalia per aclarir notícies sobre la investigació al xicot de la presidenta madrilenya així com identificar “el màxim responsable (en rang) de la carrera fiscal que va acordar o va donar el vistiplau a la decisió de difondre el comunicat”. A més, tant González Amador (l’acusació particular) com el Col·legi de l’Advocacia de Madrid (l’acusació popular) estan citats el divendres 24 de maig a les 12 hores per “ratificar les seves respectives querelles”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!