A l'agitador d'extrema dreta Alvise Pérez se li acumulen els problemes amb la justícia, ja que els tribunals d'Andalusia han decidit mantenir una causa penal oberta contra ell per haver publicat una fotografia d'una de les filles del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al seu canal de Telegram. Segons ha avançat El País, l'Audiència Provincial de Sevilla ha obligat un jutjat de la capital andalusa a reobrir diligències per revelació de secrets contra l'eurodiputat d'extrema dreta per la publicació de la imatge. Aquesta fotografia, inicialment, ensenyava clarament la cara de la filla del president espanyol, però més tard la va tapar. 

La foto la va difondre el 16 de novembre de 2023 a les 16:41 hores al seu canal de Telegram on té més de 320.000 seguidors. Amb la fotografia, que havia agafat sense permís del compte privat d'Instragram de la noia, hi escrivia el següent: "[A. S. G.], filla de Pedro Sánchez, estudia en un centre privat a Anglaterra, i la porten un parell de cops al mes en un vol privat. Socialistes, però, van a centres estrangers de 40.000 euros a l'any, viatges d'avió inclosos mentre a nosaltres ens els volen prohibir. La filla no té la culpa de la hipocresia del seu pare el tirà, però n'és la prova, i Espanya ho ha de saber”. Tres minuts més tard de difondre la fotografia la va canviar per una altra d'igual però amb la cara tapada per una emoticona. Tot i el canvi d'idea, tal com assenyala ara l'Audiència Provincial de Sevilla, la fotografia ja s'havia "viralitzat" i havia "suscitat comentaris dels lectors de caràcter sexual i vexatori". L'Audiència Provincial ordena al jutjat d'instrucció 1 de Sevilla, que havia arxivat el cas, obrir una investigació per un possible delicte de revelació de secrets a l'actuació del líder del partit Se acabó la Fiesta. L'Audiència veu "indicis" que el delicte existeix.

La mateixa filla de Sánchez va portar Alvise als tribunals

La filla del president del govern espanyol va portar Alvise als tribunals a principis d'aquest any i el passat mes de maig un jutjat de Madrid va celebrar un acte de conciliació entre la noia i l'ara eurodiputat. Es tractava del pas previ a la presentació d'una querella o una demanda per la via civil, però Alvise no es va presentar a la cita. Després d'això, el procés s'ha traslladat als tribunals de Sevilla, ciutat natal d'Alvise, tot i que qualsevol causa penal contra ell haurà de ser elevada al Tribunal Suprem per la seva condició d'aforat. El jutjat, en un primer moment, va arxivar el cas en entendre que, a tot estirar, podria ser un plet civil i que Alvise va tapar la seva cara de forma “gairebé immediata” sense difondre “informació secreta o reservada".

Però ara, l'Audiència assenyala que tot i tractant-se d'una foto “asèptica, simple” i amb el fons neutre d'un aparcament, es pot considerar que té un caràcter “reservat de caràcter personal” en anar unida a la informació del nom i de la filiació, és a dir, a la condició de filla del president. Per això, la interlocutòria exposa que els fets podrien estar “enquadrats” als paràgrafs primer i tercer de l'article 197 del Codi Penal, que tipifica la revelació de secrets i persegueix qui “per descobrir els secrets o vulnerar la intimitat d'un altre, sense el seu consentiment, s'apoderi dels seus papers, cartes, missatges de correu electrònic o qualsevol altre document o efectes personals o intercepti les seves telecomunicacions, i difonguin, revelin o cedeixin a tercers les dades o fets descoberts", assenyala El País.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!