1. Dues cares de la Fiscalia i el 9-N

Cercles del món judicial deixen entreveure que les querelles pel 9-N contra Artur Mas incomoden tothom. Fins i tot apunten que la mateixa Fiscalia que les signa pren decisions per entretenir-ne la tramitació i deixar que dormi fins a nova ordre. Qui dia passa, any empeny. Abona aquesta tesi la petició de la Fiscalia Superior de Catalunya, dirigida per Luis Romero de Tejada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on demana testimonis  per “conèixer més detalls concrets sobre les qüestions informàtiques, logístiques i de difusió de les votacions”. Un tràmit que allarga els terminis de la instrucció. Les candidatures independentistes en fan una altra interpretació: hi veuen una estratègia  premeditada de la fiscalia per a generar por a la societat civil de cara al 27-S

2. Demòcrates: la mosca al nas

Demòcrates de Catalunya, elpartit nascut de l'escissió del sector sobiranista d’Unió Democràtica, està una mica empipat amb Lluís Corominas, un dels dos responsables de la campanya territorial de Junts pel Sí. Els demoindepes rondinen perquè els hi sembla que Corominas no dóna prou actes als prohoms del nou partit. Alguns d'ells pensen que Corominas té por que alguns convergents del territori es passin a la nova formació i per això els hi dosifica tant la presència en els actes i els mítings.

3. La CUP burxa CSQP amb el Guti

La CUP continua marcant de prop Catalunya Sí Que Es Pot. Això és el que han estat bombejant des del 13 de setembre, un fragment del discurs d'Antoni Gutiérrez Díaz refusant votar l'investidura de Jordi Pujol el 1980: Ho ha trobat Arturo Puente:

GUTI

4. Estirada d'orelles a Josep Rull

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ja ha rebut el primer toc de crostó de l'equip de campanya. El número de 12 de Junts pel Sí per Barcelona va publicar al seu Twitter i al seu Facebook, una fotografia aèria de la Via Lliure de la Meridiana amb el logo de Junts pel Sí. Les crítiques li van ploure per fer un "ús partidista" de la manifestació. Des de l'equip de campanya, asseguren a El Nacional que l'errada va ser "col·lectiva". L'únic que s'ha disculpat ha estat Rull.

5. "Ignoreu el discurs etnicista"

Els estrategues de Junts pel Sí no volen que els seus candidats entrin a mata degolla amb el que consideren "discurs etnicista" de Pablo Iglesias o Xavier García Albiol. Aquest discurs, expliquen, "no fa forat" en un electorat que ja "ha superat" aquestes raons. "Si entressim en tromba donaríem corda a un discurs que, ara com ara, no ens afecta electoralment".

6. Cuní vol deixar buida la cadira del PP

Dijous 17 hi ha previst un debat de candidats a 8TV, moderat per Josep Cuní. Tots els candidats han confirmat la seva assistència, fins i tot, Raül Romeva, reservat per a les grans ocasions. L'únic que ha refusat la invitació ha estat Xavier García Albiol, del PP. La casa, però, no s'arronsa i està disposada a emetre el debat amb la cadira del PP buida en resposta, al boicot d'Albiol.

7. El tripartit del Círculo Ecuestre

Tot i els esforços d'Unió per marcar discurs propi, potser no se n'acaba de sortir. El Círculo Ecuestre els posa al mateix calaix que a Ciudadanos i al PP. circulo

8. Muriel torna a casa

Dilluns 14 de setembre, Muriel Casals, número tres de Junts pel Sí per Barcelona, va "tornar a casa". Casals va assistir al dinar que, amb certa rutina, celebra el Cercle Catalanista de l'Ateneu de Barcelona, de la que n'és membre. Ara bé, en aquest dinar, Casals no era l'única dona relacionada estretament amb la candidatura que encapçala Raül Romeva.

9. Ana Pastor, 45' amb Mas

El President de la Generalitat i número quatre per Barcelona de Junts pel Sí, Artur Mas, va conversar a soles amb Ana Pastor durant tres quarts d’hora després de l’entrevista a Palau. Ningú, ni ella, n’ha volgut dir res de la conversa.

10. Gabilondo entra en campanya

El periodista Iñaki Gabilondo ha entrat de ple en la campanya del 27-S, voluntàriament o no. Conscient que és una de les veus periodístiques de referència a l’Estat espanyol, aquest cap de setmana s’ha passejat per diversos mitjans a Catalunya i a l’Estat per opinar sobre el procés. En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio va sorprendre la seva contundència: “El enconamiento de la gran prensa de Madrid con Catalunya no se ha vivido con el País Vasco".

11. Moviment post 27-S a CDC

La llista de Junts pel Sí i la campanya del 27-S no aturen els moviments dins CDC de cara a la seva refundació, que s'ha d'enllestir en el congrés que el partit celebrarà després de les eleccions. L'últim nom que ha sorgit per a ocupar la secretaria general es l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, que és també president de l'Associació Catalana de Municipis.

12. Atac ultra al Bages

El Cor de Catalunya està tocat aquests dies. Cada primavera des de fa tres anys, les entitats independentistes del Bages hissen una estelada al Collbaix, un turó força simbòlic de la comarca. Enguany, la senyera independentista no ha arribat a fer l'any. Uns brètols ultres van tallar el pal, de ferro i enorme, van despenjar la bandera i la van cremar.

13. Salvadó no es refia de la CUP

El número 3 d'ERC i membre del triumvirat que dirigeix la campanya de Junts pel Sí, Lluís Salvadó, no les té totes amb la CUP. En una entrevista a l'Oracle de Catalunya Ràdio, ha estat prou contundent: "No sé si la CUP vol deixar de ser independentista. Tinc la sensació que vol ser independentista molts anys".

14. "ICV sí que va segrestar la Diada"

Una de les queixes de Lluís Rabell, el presidenciable de Catalunya Sí Que Es Pot, és que la Diada és va "segrestar". Des de l'ANC i Òmnium repliquen que ICV -integrada a la coalició- sí que ha arribat a "segrestar Diades". Així fan memòria de l'acte institucional de l'11 de Setembre del 2009 al Parc de la Ciutadella organitzat pel tripartit. Aquella Diada, els dies anteriors i posteriors va estar "segrestada" pel boicot dels ecosocialistes a la cantant israeliana Noa.