La llista de columnistes que no escriuran més a La Vanguardia no para d’engreixar-se.

Ara, ha estat el cas del sociòleg Salvador Cardús, que ha explicat aquest dijous a Twitter que la direcció del diari ha decidit prescindir de la seva firma “per raons de reestructuració i planificació”.

Cardús afegeix que no té “res a dir” davant la decisió, ja que “la direcció dona, la direcció pren” i mostra “agraïment i comiat” als lectors. El també escriptor havia col·laborat quinzenalment amb el diari durant els últims 18 anys.

Conegut independentista i recentment candidat de JuntsxCat pel 21-D -en una posició testimonial-, l’últim article de Cardús a La Vanguardia el va publicar aquest dimecres.

“No ens coneixíem”, duu per títol la peça, a la qual defensa que l’”origen de tot el conflicte polític entre Espanya i Catalunya” és que no es coneixen, i ho exemplifica amb la repressió de l’Estat i la resistència catalana l’1-O, actituds  que, segons Cardús, van sorprendre mútuament a les parts.

Una llarga llista de baixes

Salvador Cardús (Terrassa, 1954) és l’últim dels grans noms que ja no escriurà més a La Vanguardia, una llista que s’ha anat fent gran especialment des de 2015.

Albert Sánchez Piñol va plegar-ne voluntàriament el març de 2015 per la censura de dos articles; Xavier Antich va ser-ne acomiadat l’estiu de 2016; el setembre del mateix any Jordi Graupera va anunciar que no hi continuaria; Gregorio Morán va ser-ne acomiadat per burofax l’agost de 2017 i; José Antonio Zarzalejos va abandonar el diari el passat novembre. Aquest últim, cal dir, l’únic de la llista que hauria deixat La Vanguardia sense mala maror.