Nova rebel·lió entre els barons socialistes. El PSOE d'Aragó, el qual lidera el president Javier Lambán, ha donat suport a una moció que demana al govern espanyol que mantingui la llengua castellana com a llengua vehicular "a tot Espanya, d'acord amb la Constitució espanyola i els Estatuts d'Autonomia de les comunitats autònomes".
Aquesta petició ignora el fet que el català és la llengua vehicular a Catalunya, cosa que es manté igual amb l'aprovació aquest dijous de la llei Celaá i que és l'element principal de la immersió lingüística. El text, presentat per Ciutadans, té per objectiu "traçar una línia davant el nacionalisme" i s'ha aprovat amb els vots del PP, Vox i el PAR, a més del PSOE, mentre que Podemos, la Chunta Aragonesista (CHA) i IU han votat en contra. D'aquesta manera, els quatre socis del Govern d'Aragó (PSOE, Podemos, CHA i el PAR) han votat diferent en aquesta qüestió.
El diputat aragonès de Ciutadans Carlos Trullén ha lamentat en la seva intervenció que la influència nacionalista estigui impactant "directament en la negociació de la llei" d'Educació i ha apel·lat al PSOE "decent", com l'aragonès, que "no té una bena als ulls i no cau en l'adulació i obediència cega a Sánchez i el que representa".
En l'explicació de vot, Álvaro Sanz, d'IU, ha expressat la seva preocupació perquè hagi tirat endavant aquest text perquè s'afegeix a la "campanya d'assetjament i demolició" al govern de la nació. Mentre que Isabel Lasobras, de CHA, ha expressat la seva tristesa i asseverat que li hauria agradat que Cs hagués presentat una iniciativa per reforçar els serveis públics de qualitat i "no una que no aporta res en aquest Parlament".
Per la seva part, el socialista Ignacio Urquizu ha aclarit a Ciutadans que han votat el mateix, "a favor del castellà", però no per la mateixa raó.
Entre les esmenes presentades i aprovades en aquesta llei hi ha la d'ERC pactada amb el govern espanyol, que elimina la referència al castellà com a llengua vehicular, amb el terratrèmol polític que ha provocat a Madrid. Ara la norma passarà al Senat, que també la podrà esmenar. No obstant això, les majories a la cambra alta són les mateixes.