La derogació de la reforma laboral s'ha convertit en el principal focus de conflicte entre els socis del govern espanyol. D’ençà que Unides Podem va demanar divendres una reunió "urgent" al PSOE per denunciar les ingerències de la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, en les competències de la seva homòloga i ministra de Treball, Yolanda Díaz. El PSOE va tancar files al voltant de Calviño i s'ha obert la veda per un intercanvi de retrets entre els dos partits al capdavant del govern d'Espanya.

La darrera a sumar-se a la festa ha estat la vicesecretaria general del PSOE, Adriana Lastra, qui ha afirmat que la reforma laboral serà derogada "i qui ho farà serà el PSOE". Així de contundent ha estat Lastra durant la seva intervenció al 13è Congrés Regional de socialistes extremenys.

La vicesecretaria socialista s'ha dedicat a lloar  les accions del seu partit al llarg de la història i ha arribat a assegurar que "tot el bo" que li ha passat a Espanya ho ha fet el PSOE. "La dreta mai ha fet res", ha sentenciat. 

La ministra de Defensa, Margarita Robles, també ha defensat el paper del PSOE, però amb més moderació. Respecte a la reforma laboral ha assegurat que "no hi ha parcel·les de ningú" i que únicament ocorre que "quan hi ha debat i discussió, efectivament s'avança". Per Robles aquesta és la situació entre els dos socis de govern, un debat, però no cap trencament. 

Díaz es compromet amb la reforma 

Els dos partits que conformen el govern espanyol volen ser el que acabi amb la reforma laboral. Abans que Lastra assegures que seria el PSOE qui posarà fi a la reforma impulsada pel Partit Popular Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball, ha reafirmat el seu compromís de derogar la reforma laboral del Partit Popular "malgrat totes les resistències, que hi ha, i són moltes".

"Malgrat totes aquelles persones que, siguin, mai no han tingut la intenció d'alterar el model laboral de precarietat que ha imposat la dreta al nostre país, sé que sabeu què és la reforma laboral. Aquesta precarietat, aquesta injustícia, és la reforma laboral i això és el que volem derogar definitivament", ha insistit la ministra de Treball en el 12è Congrés Confederal de Comissions Obreres (CCOO).

Al crit de "Sí es pot!" a l'auditori, Díaz ha assegurat que la seva cartera avançarà en la "modernització definitiva" del mercat de treball i seguirà amb les taules de diàleg. Així mateix, ha agraït al sindicat, al qual s'ha referit com a "casa comuna" en la qual s'ha criat, les "centenars de propostes, d'hores compartides". "Afrontarem una tasca mai feta al nostre país en més de 40 anys. No ens aturarem en la reforma laboral. Tenim més ambició encara, volem arribar més lluny i volem fer-ho amb qui aixeca aquest país cada dia", ha manifestat.

 

Imatge principal: Adriana Lastra, vicesecretaria general del PSOE, durant una roda de premsa / Europa Press