L'expresidenta del Parlament Laura Borràs ha afegit a la denúncia que va presentar dimecres per l'incident que va patir durant un dinar amb militants a l'Ampolla, al Baix Ebre, quan una dona li va llançar l'aigua d'una glaçonera per l'esquena, un informe de lesions, segons han explicat fonts del seu entorn a ElNacional.cat.

Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per aclarir els fets i determinar quina motivació va tenir la dona per increpar l'expresidenta del Parlament i política de Junts, si bé, com es va poder saber ahir, els instructors de la Unitat d'Informació de les Terres de l'Ebre ho investiguen com un delicte de vexacions lleus o de maltractament sense lesió. La dona, que va presentar-se al restaurant amb una amiga seva, després de saber que s'hi estava celebrant aquest dinar de militants de Junts amb la presidenta del partit, la va increpar i li va llançar l'aigua d'una glaçonera i també els glaçons, segons el seu entorn.

Informe mèdic per una contusió en un dit

Fonts de l'entorn de Borràs asseguren que la dona que va protagonitzar l'incident, després de llançar l'aigua a l'expresidenta, va tornar a alçar la glaçonera i va intentar colpejar Laura Borràs, si bé els crits van fer reaccionar la presidenta del partit a l'Ampolla, que la va aturar. Laura Borràs va rebre un cop en un dit, segons les mateixes fonts, i han presentat davant de la instrucció un informe de lesions. Borràs porta una fèrula per immobilitzar el dit índex per la contusió, tal com s'ha pogut veure en l'acte de final de campanya de Junts a les eleccions al Parlament Europeu aquesta tarda a la Catalunya Nord.

Sigui com sigui, els Mossos no consideren que l'incident d'aquest dimecres al migdia durant el dinar amb militants a les Terres de l'Ebre sigui un acte greu i creuen que no es va posar en risc, en cap moment, la integritat física de la presidenta. Alhora, creuen que els fets no constitueixen un delicte d'odi, si bé serà el jutge de guàrdia, quan rebi l'atestat i les conclusions de la investigació, qui ho haurà d'analitzar i decidir. Les mateixes fonts properes a la investigació no descarten que el jutge arxivi la causa i no la mantingui oberta ni per vexacions lleus ni per maltractament sense lesió. Caldrà veure si aquest informe mèdic presentat per Borràs, per una contusió lleu en un dit, pot canviar aquesta tipificació.

Els Mossos, després de rebre la denúncia i que fos assumida per la Unitat d'Informació de la regió de les Terres de l'Ebre, van prendre declaració als assistents al dinar, entre ells Rai López i David Torrents, del cercle de confiança de la presidenta, i també a la dona investigada i una amiga seva, amb qui aquesta senyora d'uns setanta anys es va presentar al restaurant on estava dinant l'expresidenta del Parlament i la resta de militants de Junts a l'Ebre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!