La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha estat agredida aquest dimecres durant una visita a les Terres de l'Ebre en el marc de la campanya electoral de Junts per a les eleccions europees, segons ha pogut saber ElNacional.cat. L'agressió s'hauria produït durant un dinar de campanya a L'Ampolla amb militants i simpatitzants, quan una dona gran se li ha acostat i l'hauria atacat per l'esquena. Això no obstant, la presidenta de Junts a les Terres de l'Ebre, que estava al seu costat, s'hauria adonat de les intencions de la dona i ha pogut intervenir. Borràs ha presentat una denúncia per delicte d'odi davant dels Mossos d'Esquadra argumentant que l'atacant hauria titllat d'"indepe de merda".

L'agressió ha agafat desprevinguda l'expresidenta del Parlament que es trobava d'esquena a la seva agressora davant d'una terrassa. La dona ha utilitzat per atacar-la una glaçonera plena de gel i aigua, que li hauria tirat pel damunt a Borràs. Segons assistents a l'acte, l'hauria titllat també de corrupta, entre d'altres retrets. Els presents l'han retinguda mentre arribava la policia local i els Mossos.

Borràs moments abans de ser atacada a un restaurant de l'Ampolla / Junts
Borràs, aquest dijous al restaurant de L'Ampolla / Junts

Delicte d'odi

La presidenta de Junts estava acompanyada, entre d'altres, del secretari d'organització del partit, David Torrents, que és mosso de professió, i que s'ha encarregat de presentar la denúncia davant de la comissaria dels Mossos de l'Ametlla de Mar.

Junts per Catalunya ha confirmat l'agressió a través d'una nota de premsa en què ha condemnat els fets i ha expressat el suport a la dirigent del partit. Segons la formació, després de presentar la denúncia, Borràs ha continuat amb les seves activitats de campanya que tenia programades.

Laura Borràs, una de les dirigents més populars entre les bases del partit, va ser presidenta del Parlament entre març del 2021 i juliol del 2022, quan va ser condemnada pel TSJC per un delicte de fraccionament de contractes durant l’etapa en què va encapçalar la Institució de les Lletres Catalanes. Prèviament, va ser consellera de Cultura al govern de Quim Torra i responsable del grup parlamentari de Junts al Congrés dels diputats.

Mostres de suport a Borràs

Diversos membres de Junts han denunciat l'agressió contra Borràs a través de les xarxes i han traslladat mostres de suport a la presidenta del partit. "És molt bèstia. La deshumanització de l'adversari polític té conseqüències greus", ha lamentat el diputat Josep Rull. La vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, ha denunciat que la d'aquest dimecres "no és la primera agressió recent" que pateix Borràs, i ha criticat que, malgrat aquesta situació, se li continuï denegant l'escorta. El portaveu de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí ha traslladat el suport a Borràs: "Una forta abraçada i a disposar. No ho aconseguiran".

El líder del PSC, Salvador Illa, també ha condemnat l'agressió en nom dels socialistes. "El respecte i convivència són valors democràtics que hem de preservar entre tots i totes", ha afirmat.