Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per aclarir l'incident que va patir aquest dimecres al migdia, a l'Ampolla (Baix Ebre), l'expresidenta del Parlament Laura Borràs. La dirigent de Junts estava participant en un dinar amb militants de les Terres de l'Ebre a la terrassa d'un bar quan una dona d'uns 70 anys se li va acostar i li va llançar l'aigua d'una glaçonera a l'esquena. La dona, que va poder ser identificada, li va dir "corrupta", en referència a la sentència contra ella dictada fa poc pel Tribunal Superior de Justícia pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes, i també "indepe de mierda". La denúncia contra la dona, presentada per l'expresidenta Borràs a la comissaria més propera, a l'Ametlla de Mar, més les indagacions fetes per la policia catalana, han de servir per aclarir els fets. L'incident, en el qual la també presidenta de Junts no va resultar ferida, no serà considerat com un delicte d'odi i s'instruirà com un delicte lleu de vexacions o maltractament sense lesió.

Ho assumeix la Unitat d'Informació

Per preservar la investigació, va ser la Unitat d'Informació de la regió policial de les Terres de l'Ebre qui va recollir el testimoni de Borràs, d'alguns militants juntaires que hi havia al dinar i també de dues dones: la que va llançar l'aigua i va increpar Borràs, i una amiga d'aquesta. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, les dues dones no estaven dinant al restaurant on era Borràs i altres militants independentistes; van saber que es feia aquest acte, un dinar amb membres del partit al sud del país, i es van presentar al restaurant, moment en què una de les dues dones va increpar Borràs i, per l'esquena, li va llançar l'aigua de la glaçonera. La dona no va fer cap altre moviment que fes pensar, ni als militants ni tampoc ara mateix als Mossos, que volgués agredir físicament l'expresidenta del Parlament.

Els Mossos estan mirant d'esbrinar què va portar la dona, que no va ser necessari que fos detinguda, a llançar l'aigua contra Laura Borràs durant aquest dinar amb militants de les Terres de l'Ebre. No consta, ara per ara, que la dona tingui cap relació amb cap grupuscle d'extrema dreta ni espanyolista, ni tampoc que fos coneguda per la seva militància en contra del partit de Borràs o contra la independència de Catalunya.

El jutge podria arxivar la investigació

A falta d'entregar l'atestat complet al jutge que investigarà si hi ha delicte, els Mossos ho instrueixen com un delicte lleu de vexacions i s'ha descartat, ara per ara, un suposat delicte d'odi, tal com va reclamar l'entorn de Borràs en els primers moments després de l'incident. El jutge, segons totes les informacions recollides fins ara, si obre diligències i no ho arxiva, podria instruir-ho com a delicte de vexacions lleus o, fins i tot, un delicte de maltractament sense lesió. L'atestat recorda que ni l'expresidenta va patir lesions ni l'incident va causar cap dany. Sigui com sigui, la policia catalana ho considera un incident lleu, sense cap mena de risc físic per a l'expresidenta. La pilota quedarà sobre el jutjat de guàrdia i caldrà que sigui el magistrat qui ordeni seguir amb les diligències o si demana arxivar el cas.

Missatges de suport

Des de Junts i d'altres partits del Parlament de Catalunya es van succeir els missatges de suport a Borràs després que es coneguessin els fets i l'incident durant el dinar on hi havia militants ebrencs i persones del seu nucli de màxima confiança com David Torrents o Rai López. El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, també va enviar el seu suport a Laura Borràs després de "l'agressió" que va patir. La vicepresidenta en funcions, Laura Vilagrà, d'Esquerra, també va enviar un missatge públic de suport a l'expresidenta del Parlament. L'actual presidenta del Parlament, del mateix partit que Borràs, Anna Erra, va enviar des de Twitter "una condemna absoluta per aquests fets inadmissibles i tot el suport i solidaritat" amb l'expresidenta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!