El president d'UGT a Catalunya, Matías Carnero, no demana perdó i es reafirma en les polèmiques declaracions que va fer el maig passat, en plena campanya electoral per a les eleccions al Parlament del 12 de maig, referides al president a l'exili Carles Puigdemont. Carnero va protagonitzar aquestes polèmiques declaracions en un acte sindical que el PSC va celebrar el 3 de maig a l'Auditori Axa de Barcelona, i és que, de fet, Carnero tancava la llista dels socialistes per la demarcació de Barcelona per a les eleccions del 12-M. "Aquest matí, quan obria la bústia de casa meva, m'arribava el vot de Puigdemont, aquest senyor que és fora. Va assegut en un cotxe, que per cert és un Volvo, el que vol pàtria i país (va ironitzar enmig de les rialles i els aplaudiments dels delegats sindicals que hi van assistir). La meva pregunta és: per què no es va fer la foto al maleter?". Puigdemont va haver de marxar a l'exili, però el mateix president va negar que es fiqués al maleter del cotxe.

I això no va ser tot, Carnero, que també és president del comitè d'empresa de SEAT, va continuar carregant i ridiculitzant Puigdemont dient: "l'altre dia el sentia dir que el president Pedro Sánchez ha de venir plorat de casa i que això és una indecència. Plorat se'n va anar ell al maleter, i no sé si cagat o pixat, però se'n va anar fins a Brussel·les". Ara, en una entrevista a Ràdio Estel aquest dimarts, s'ha reafirmat en les seves paraules i ha assegurat que no es penedeix del que va dir sobre Puigdemont".

"Vaig rebre trucades"

Per aquelles declaracions Carnero va rebre un gran nombre de crítiques i, de fet, ha indicat que va rebre trucades de gent de Junts per Catalunya: "Ho vaig tractar amb ells i els vaig dir que el que estava dit, estava dit, i que era una opinió personal meva. Jo respecto el que ens diuen a nosaltres i ells m'han de respectar a mi". També ha afegit que va rebre una trucada d'Oriol Junqueras i del cap de llista dels socialistes en aquells comicis, l'actual president del Govern, Salvador Illa. "Insisteixo que les declaracions les vaig fer durant una campanya del PSC. Des del meu punt de vista de ciutadà, tinc la meva opinió, i ja hem vist que ha tornat a marxar", ha dit el dirigent d'UGT a Catalunya, en referència a la visita de Carles Puigdemont del 8 d'agost passat

Pere Aragonès, aleshores president en funcions, va ser un dels primers a criticar el dirigent d'UGT pels seus insults a Puigdemont. Anant més enllà, però, va demanar a Illa que rebutgés "immediatament" les paraules de Carnero, que tancava la llista dels socialistes per Barcelona. Per la seva banda, Quim Monzó va fer befa de Carnero: "De la mar el mero, de la tierra el Carnero", va dir l'escriptor a Twitter, fent servir el refranyer espanyol per ridiculitzar el dirigent d'UGT.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!