El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha esclatat contra els trolls d'extrema dreta que li omplen les xarxes socials de missatges dient-li "comegambas": "Un dia sí i l'altre també, en qualsevol de les xarxes socials, apareixen sempre els mateixos 20 o 30 mamarratxos dient-me 'comegambas'. ¡Eres un puto comemierda! ¡Todos ellos son unos putos comemierda!" ha clamat el líder sindicalista aquest divendres de forma molt efusiva des de la tarima d'un acte d'UGT a Barcelona.

Després que es conegués que diversos líders sindicals van anar a fer una mariscada en finalitzar una manifestació, aquest tipus de comentaris han esdevingut durant els darrers anys una burla molt estesa entre els usuaris crítics amb el sindicalisme a les xarxes socials i entre molts trolls d'extrema dreta de Twitter, molts d'ells propers a Vox. Tant és així que el conseller d'Indústria i Treball de Castella i Lleó, Vicente Andrés (Vox), també li va dir "comegambas" a Álvarez. Alhora, el conseller de Vox també va retreure al sindicat CCOO que hagués acomiadat al 60% de la seva plantilla una vegada s'han quedat sense subvencions, ja que el govern de Castella i Lleó, una coalició de PP i Vox presidida per Alfonso Fernández Mañueco (PP), va retirar totes les partides pressupostàries. 

El vot per correu, "garantit"

A part del moment viral, el secretari general d'UGT també s'ha pronunciat sobre la polèmica al voltant de Correus, després que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, hagué posat en entredit la capacitat de l'organisme públic per gestionar l'alta demanda de vot per correu per les eleccions generals del 23-J i qualifiqués d'incompetents als dirigents. Álvarez ha afirmat que la posició sindical respecte a la gestió de Correus no és d'ara, sinó de fa tres anys, i ha lamentat que aquesta qüestió no ha estat objecte de tanta atenció com fins ara, malgrat "els centenars" de comunicats que hi ha d'UGT sobre aquest assumpte que, entre altres coses denunciaven la sobrecàrrega de treball. "Una altra qüestió és el vot per correu", ha dit Álvarez, que ha reiterat que "està plenament garantit" i que els ciutadans podran exercir aquest dret. Per a Álvarez, els problemes que hi ha hagut són, en part, deguts a un retard de la mateixa junta electoral pels problemes d'impugnació d'alguna candidatura, la qual cosa ha provocat alguns retards que s'han solucionat.