La decisió del Tribunal Suprem que avui ha revocat el 100.2 a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha obert la porta a denegar tots els permisos de la resta de presos polítics, incloent el tercer grau, i moltes persones han aixecat el crit al cel pel que això suposa sobre la seva llibertat.

El cantautor i exdiputat de JxSí, Lluís Llach, ha reaccionat a la notícia renegant del diàleg com a via per aconseguir la independència i la llibertat dels presos. "Per caritat, que ningú digui que necessitem més diàleg que mai", ha demanat en una piulada. Llach aposta, doncs, per altres vies, ja que avui s'ha demostrat més que mai establir el diàleg amb els poder de l'estat no és possible.

El Tribunal Suprem i el futur dels presos polítics

Fins ara, l'Audiència Provincial tenia la competència sobre aquest article del règim penitenciari. Però la interlocutòria coneguda avui, que ha revocat el 100.2 a Carme Forcadell, ha suposat un gir de guió: la Sala Segona del Suprem s’ha atorgat la competència per decidir sobre l’expresidenta del Parlament i sobre la resta de dirigents independentistes

El Suprem ha revocat l'aplicació de l'article 100.2 a l'expresidenta del Parlament "per falta de justificació i desconnexió amb la reinserció", un permís del qual disposaven els presos polítics quan encara no havien obtingut el tercer grau penitenciari.

"Sé que és venjança"

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, no ha manifestat cap sorpresa en conèixer la decisió del Tribunal Suprem. "La competència sobre el 100.2 és de l'Audiència provincial, però el Suprem l'assumeix per poder revocar-me'l. No em sorprèn, d'aquest tribunal no espero justícia, sé que és venjança", ha afirmat a través  de Twitter.