El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach, a petició de Carles Puigdemont, ha afirmat que el president està "sa, estalvi i, sobretot, lliure". A través de les xarxes socials, el líder de l'ACN ha confirmat que el juntaire segueix en llibertat poc després de les 11 de la nit del passat dijous. Llach no ha donat més detalls sobre l'estat de Puigdemont, el retorn i marxa del qual ha marcat l'actualitat política. 

🔴 Última hora de Puigdemont, DIRECTE | Reaccions al seu retorn a Catalunya
 

"El president Puigdemont m'ha demanat que us notifiqui que està sa, estalvi i, sobretot, lliure. Bona nit", ha tuitat Llach, qui ha participat en l'acte de retorn de cap de llista de Junts per Catalunya. Poc després d'aquesta rebuda a Arc de Triomf, Puigdemont ha desaparegut sense deixar rastre i, finalment, no ha participat en el ple d'investidura de Salvador Illa. 

Malgrat l'operatiu dels Mossos d'Esquadra per arrestar Puigdemont, sobre qui encara pesa una ordre de detenció en no haver-li aplicat el Tribunal Suprem la llei d'amnistia, el president ha burlat el dispositiu policial i en aquests moments es troba en parador desconegut.

El missatge de Turull 

Un dels protagonistes de la jornada també ha estat Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya, qui ha estat al costat de Puigdemont en la seva aparició a Arc de Triomf. Turull, també passades les 11 de la nit, ha tuitat: "A aquesta hora de la nit em ve molt de gust cridar: Visca Catalunya lliure!".

Salvador Illa, nou president 

Tot plegat ha succeït mentre que en un Parlament de Catalunya blindat se celebrava el ple d'investidura del socialista Salvador Illa. L'ombra del retorn de Carles Puigdemont ha estat present durant tota la investidura, que ha acabat amb el socialista com a nou president de la Generalitat. Illa ha arrencat el seu discurs d'investidura exigint "l'aplicació àgil, ràpida i sense subterfugis" de la llei d'amnistia, ha llançat elogis a ERC i al govern de Pere Aragonès i s'ha compromès a “governar per a tots” i “unir els catalans”, posant els serveis públics com la principal prioritat del seu futur executiu. En la votació no hi ha hagut sorpreses: Illa ha rebut els 68 vots de PSC, ERC i Comuns, davant dels 66 vots en contra de Junts, PP, Vox, la CUP i Aliança Catalana. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!