El president nord-americà, Joe Biden, ha rebut una aclaparadora ovació de gairebé cinc minuts a la Convenció Nacional Demòcrata, abans de pronunciar un discurs en què ha advertit sobre l'amenaça que suposa el candidat republicà Donald Trump, i en què ha passat el testimoni a la vicepresidenta Kamala Harris. "Estimo la meva feina, però estimo més el meu país", ha clamat Biden durant un discurs que ha posat el colofó ​​a una carrera política de mig segle amb una última etapa marcada per peticions dins el seu propi partit perquè posés fi a la seva campanya de reelecció, després de sorgir dubtes sobre la seva capacitat per vèncer Trump al novembre. La convenció s'ha convertit en un homenatge a la cursa de Biden i el seu sacrifici pel poble nord-americà. Quan ha arribat a l'escenari, l'emoció dels assistents era tan gran que el mandatari ha hagut d'esperar cinc minuts per començar el discurs. Un Biden que s'ha hagut d'assecar algunes llàgrimes en més d'una ocasió i que ha repartit abraçades a tort i a dret, tant a la família com a la seva successora. 

El PaísEl Mundo, l'ABCLa Razón i La Vanguardia obren l'edició d'aquest dimecres amb imatges i titulars sobre la convenció i sobre el fet que ha tingut un orador estel·lar, l'expresident Barack Obama, que ha intervingut després de la seva dona, Michelle Obama, les paraules de la qual també han estat rebudes amb els crits i l'emoció del públic. Barack Obama ha dibuixat una possible victòria de la candidata demòcrata i ha assegurat que el país està llest "per a un nou capítol". "No necessitem quatre anys més de fanfarroneria i caos. Hem vist ja aquesta pel·lícula i sabem que les seqüeles són normalment pitjors. Els Estats Units estan a punt per a un nou capítol. Els Estats Units estan a punt per a una història millor. Estem a punt per a una presidenta Kamala Harris", ha assegurat entre crits.

Joe Biden eixugant-se les llàgrimes és el clar protagonista de l'ABC, però qui també deu estar a punt de deixar anar alguna llàgrima, segons el diari, és el PSOE. "L'entorn de Bildu exigeix als socialistes bascs que accelerin l'alliberament d'etarres", indica el diari que relata que "el col·lectiu Sare, afí a EH Bildu, ha exigit al Partit Socialista d'Euskadi aplicar una 'solució integral' i mesures 'creatives' per posar fi a les 'lleis d'excepció' a què estarien sotmesos els més de 140 reus que compleixen condemna per la seva vinculació amb la banda a les presons del País Basc i Navarra". Quan parlen de 'lleis d'excepció' es refereixen a, per exemple, el no còmput de les penes complertes a altres Estats de la UE com França. Veurem com acaba, però es tracta d'un tema prou delicat pels socialistes tenint en compte la dependència del PSOE d'EH Bildu al Congrés dels Diputats.

Finalment, la premsa catalana s'acomiada de la persona més gran del món, Maria Branyas, que va morir aquest dilluns als 117 anys d'edat a Olot. Branyas vivia des de fa més de dues dècades a la residència Santa Maria del Tura d'Olot. La catalana va esdevenir el mes de juliol la vuitena persona més longeva que ha viscut mai, segons les comprovacions fetes per l'associació Gerontology Research Group (GRG). Amb la seva mort, des d'ara la persona viva de més edat és la japonesa Taiko Itooka, de 116 anys, seguida de la monja brasilera Inah Canabarro Lucas, també amb 116. Fem un cop d'ull a la resta de portades d'aquest dimecres:

ABC
ABC
El País
El País
El Mundo
El Mundo
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El periódico
El Periódico
Ara
Ara
El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!