Els tres magistrats de la sala 3 de l'Audiència de Girona han acordat deixar en llibertat l’Ibrahim Afkir i en Charaf Fadlaoui, dos dels joves detinguts durant les protestes contra la sentència als líders del procés. En el judici - que va quedar vist per a sentència ahir- se'ls acusava de desordre públic, atemptat contra l’autoritat i lesions i danys per haver llançat pedres contra una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d'Esquadra.
Després de nou mesos en presó preventiva, la fiscalia va mantenir la petició de 9 anys de presó i multes de 7.200 euros, acusant-los també de lesionar dos agents durant els aldarulls de la nit del 16 al 17 d'octubre del 2019. La Generalitat, com a acusació particular, sol·licita 3 anys i mig de presó.
La defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas i que ha anunciat la decisió del tribunal, destaca quye la resolució de l'Audiència "és el presagi d'una bona sentència".
La Secció 4a de l'Audiència de Girona posa en llibertat l'Ibrahim i en Charaf (@ICheraf ) detinguts durant les protestes de l'octubre passat. És presagi d'una bona sentència i esperem que auguri de futures resolucions judicials més respectuoses amb els nostres drets. pic.twitter.com/RBAJNFqHRc
— salellas advocats (@salellasadv) July 2, 2020
La decisió del tribunal mentre esperen la sentència pot voler dir que ja han passat prou temps a la presó, i obre la porta que la pena imposada podria ser inferior al temps que ja han passat en presó preventiva o bé que podrien quedar absolts.
La Generalitat demana tres anys i mig de presó per als nois. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ho va justificar com a acte de "responsabilitat" en la defensa dels agents dels Mossos que haurien patit lesions.
✊L’Ibrahim i en Charaf ja són lliures! Rebuda a la plaça del Vi! pic.twitter.com/pyOendOiYF
— GuanyemGirona (@GuanyemGirona) July 2, 2020
Desenes de persones s'han concentrat durant tres dies consecutius davant els jutjats gironins per mostrar el seu suport als dos joves - de 18 i 19 anys-, convocats pel Grup de Suport a l'Ibrahim i en Charaf. Denunciaven que la causa va estretament lligada a un discurs interessat i que se'ls imputen uns fets sobredimensionats. També qualifiquen el seu cas de racisme, ja que la resta de joves que van ser detinguts per fets semblants però no són racialitzats estan a hores d'ara en situació de llibertat.