Lluís Llach defensa la seva candidatura per presidir l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb dents i ungles. El cantautor ha denunciat aquest diumenge a través del seu perfil a X que al ple de dissabte a Vilafranca del Penedès, quan l'entitat tenia previst escollir els nous lideratges"no hi havia voluntat d'elecció sinó de bloqueig". "Són maneres que potser en altres ocasions han servit per apartar gent molt valuosa per a l'ANC", ha escrit Llach en referència a la candidatura de Jordi Capsada de fa dos anys, però "això no passarà mentre pugui evitar-ho", ha avisat. Segons va informar l'ANC, 3.976 socis van exercir el seu dret a vot, un 20% més que el 2022. Malgrat tot, després de cinc rondes de votació cap dels candidats va assolir dos terços dels vots, condició necessària per rellevar Dolors Feliu. La trobada es reprendrà els pròxims dies.

Llach reivindica la seva victòria en vots

En una bateria de piulades, el músic ha reivindicat la seva victòria en vots i ha dit que per apartar-lo de la presidència cal un candidat que el guanyi. "S'ha de guanyar per vots del secretariat nacional", ha insistit quan una usuària li ha recordat que no té la confiança de dos terços dels socis requerida per ser elegit. Tot i que els candidats que tenien més opcions d'ocupar el càrrec eren Llach i Josep Costa, els més votats per les bases, finalment el duel es va celebrar entre el cantautor i l'economista Josep Punga. A la quarta votació i després de reiterats bloquejos, Pugna va retirar la seva candidatura, però Llach tampoc no va assolir els suports necessaris. 

Les eleccions per escollir els 77 membres del Secretariat Nacional van començar el passat 14 de maig i van acabar el diumenge 19 de maig. A banda de Llach i Costa, també han resultat escollits Julià de Jòdar, Toni Strubell, Josep Cruanyes, Jordi Pesarrodona, Joan Matamala, Uriel Bertran, Eulàlia Sirvent, Sílvia Ventura, Conxita Bosch, Núria Macià i Joan Puig, a qui acompanyaran 57 representants territorials, cinc de sectorials i dos del bloc jove.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!