Nova carregada del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach, contra Esquerra Republicana. El cantautor ha criticat els republicans, aquest cop, per haver exigit unes disculpes al president Puigdemont. I és que els de Marta Rovira consideren que el líder de Junts els va culpar, a través d'una carta dissabte passat, d'una hipotètica detenció, que es podria produir en el ple d'investidura d'aquesta setmana. Per això, Llach ha acusat els dirigents d'Esquerra de tenir "nul·la visió de país" i de ser uns "egocèntrics en la seva petitesa". "Els estrategs d'ERC són tan petits que ara ens volen fer creure que el president a l'exili torna per a fer-los la punyeta", ha etzibat Llach a través d'una piulada. 

Els republicans han carregat contra Puigdemont aquest dilluns al matí després d'una executiva. "Considerar que una hipotètica detenció del president Puigdemont seria culpa d’Esquerra Republicana és una ofensa", diuen els republicans després d'una reunió de la seva executiva. Així mateix, ERC subratlla que Junts per Catalunya i l'entorn de Puigdemont consideren que la decisió presa per les bases d'Esquerra Republicana d'investir Salvador Illa els és "perjudicial per als seus interessos electorals". "Entenem que aquesta decisió pugui ser objecte de crítica política, però no es poden superar determinats límits", avisen els republicans, que recorden que sempre han defensat la lluita contra la "repressió política" de tot el moviment independentista.

Les crítiques cap a Lluís Llach per part dels republicans no s'han fet esperar. Un dels que ha reaccionat contra la piulada del president de l'ANC és l'exconseller republicà Josep Huguet. "Mireu-vos al mirall. Si tornés per ser investit amb suport d'ERC i abstenció del PSC, la detenció de Puigdemont també seria culpa d'ERC. Com ha dit en Pérez Royo, és molt miserable", ha etzibat Huguet, continuant les tensions entre l'Assemblea i Esquerra Republicana. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!