Poc després que ERC va fer públic el preacord amb el PSC per a la investidura de Salvador Illa, el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach, ha fet una crida a la militància dels republicans a votar-hi en contra. Lluís Llach ha estat molt contundent a X quan ha afirmat que "votar a favor d'aquest acord és enviar el vostre partit centenari a la paperera de l'independentisme" i ha conclòs el seu missatge amb un contundent "Per Catalunya, no!". La crida de Llach va adreçada als prop de 8.700 militants d'ERC que aquest divendres 2 d'agost hauran de votar si avalen l'acord a través d'una consulta telemàtica i presencial, el resultat de la qual és vinculant.

Precisament evitar la investidura del primer secretari del PSC va ser una de les consignes de la manifestació convocada el 13 de juliol passat per l'Assemblea Nacional Catalana a Barcelona. Aquell dia Lluís Llach ja va reclamar a ERC que evités que Salvador Illa acabés sent president de la Generalitat. El líder de l'ANC va demanar a la secretària general del partit, Marta Rovira, que no col·laborés a fer que "les tenebres del 155 ocupin el seient de la nostra dignitat nacional"

Veus contràries a investir Illa a ERC

Esquerra Republicana celebrarà d'aquí a divendres assemblees territorials on membres de l'executiva explicaran el contingut de l'acord. Aquestes trobades seran prèvies a la votació que se celebrarà divendres 2 d'agost de forma telemàtica o presencial. Hi ha, però qui ja ha fet públic el sentit del seu vot. Així, els contraris a investir Salvador Illa s'han mobilitzat a les xarxes i sota el hashtag #noambelmeuvot. És el cas de la diputada d'ERC al Congrés, Pilar Vallugera, que abans que se celebrés la reunió de l'executiva ja es va posicionar en contra del pacte

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!