L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) arrencarà la setmana vinent una gira per diverses ciutats de Catalunya amb l'objectiu d'"escoltar i reactivar" l'independentisme i que s'allargarà durant l'estiu. Amb el lema "Reactivem-nos", hi participaran el president de l'entitat, Lluís Llach, i el coordinador de la Comissió d'Accions al Territori, Jordi Pesarrodona. En un comunicat, l'ANC explica que aquestes trobades es faran a "desenes de ciutats catalanes" i aposta per "millorar la comunicació bidireccional amb les assemblees de base", un dels objectius que remarquen com a "prioritari".

La finalitat, doncs, és "tornar a activar l'independentisme i escoltar les diferents propostes de les bases fent desenes de trobades pel Principat" que contribueixin a "construir un nou full de ruta, de baix a dalt, que expressi el que sent l'independentisme". Encara en aquest comunicat, l'Assemblea manifesta que aquesta sèrie de xerrades —en les quals participaran Llach i Pesarrodona— permetran "acostar el Secretariat Nacional a les assemblees territorials i engrescar les bases per a un nou embat".

Renovació d'imatge amb el lema "L'independentisme en acció"

Aquest anunci es produeix una setmana i mitja després que l'Assemblea Nacional Catalana estrenés una nova imatge per a una nova etapa liderada per Lluís Llach, que es va estrenar com a president de l'entitat a principis de mes. Ara, al logotip de l'ANC, s'hi incorpora l'eslògan de "L'independentisme en acció", un missatge amb el qual volen "expressar els valors i l'essència de l'entitat i que entronca directament amb l'esperit fundacional". "Es vol reforçar la identitat de l'entitat per ancorar-la en el seu objectiu i raó de ser centrals", manifestaven en un comunicat.

Per fer difusió d'aquesta nova marca, l'entitat va publicar a les xarxes socials un vídeo on intenten plasmar diferents idees. En aquests, subratllen que tenen com a "únic objectiu aconseguir la independència de Catalunya" i que treballen per "fer pressió i explicar aquí i a fora de Catalunya, a través de campanyes i accions, per què la independència és necessària i possible". Amb el nou lideratge de Llach, l'Assemblea pretén "deixar de lamentar-se, tornar als carrers i encarar el futur amb determinació i unitat". En aquest sentit, sostenen que "és hora de passar a l'acció" perquè "amb una Assemblea forta, la independència és més a prop". "Actuar per la independència és responsabilitat de tots els independentistes", argumenten.

Paral·lelament, la nova direcció ha iniciat els contactes amb els partits i ja s'ha reunit amb entitats com Òmnium Cultural. En la trobada amb Xavier Antich, la trobada va servir, segons van assenyalar les dues parts, per "abordar la situació política actual, els objectius compartits i les possibles vies coincidents de col·laboració" entre les dues organitzacions per "rellançar" l'independentisme.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!