El conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig, ha estat entrevistat a Bèlgica pel FAQS. Allà, ha insistit en la necessària unitat de l'independentisme, una unitat que assegura que "mai ha vist". Puig ha reconegut la divisió entre les forces independentistes, però ha apuntat la necessitat d'un "front estratègic", un "front unitari" com el que va permetre fer el referèndum.

Lluís Puig ha afirmat que "entén" que si es posen pragmàtics, els presos no vagin a les llistes del 10-N, tot i que ha volgut deixar clar el seu respecte per la posició personal de tots els presos i de tots els encausats. Ha assegurat que encara no s'havia plantejat si presentar-se a les llistes electorals, però ha apuntat: "Si es considera que puc ajudar en alguna cosa, ho faré". Però ha matisat que no només està disponible per a les llistes electorals: fins i tot estaria disposat a anar a enganxar cartells.

Puig, que en algun moment de l'entrevista ha coincidit amb Valtònyc, ha volgut recordar que l'estat espanyol és el país del món amb més artistes amb causes judicials obertes o a la presó (de fet, Valtònyc ha agraït la col·laboració de Puig en la gravació del seu disc).

El conseller exiliat ha afirmat que espera que l'exili serveixi "per allò que al país volem fer". Lluís Puig també ha explicat a Cristina Puig les dificultats emocionals de l'exili. El passat mes de juny va morir el seu pare i confessa que dins de la situació se sent satisfet perquè "va tenir la possibilitat d'acomiadar-se d'ell".