Més oposició a l'amnistia des del món eclesiàstic. El lobby catòlic Congreso Católicos y Vida Pública, organitzat per la Fundación Universitaria San Pablo CEU i la Asociación Católica de Propagandistas (ACdP), ha manifestat aquest dimarts el seu rebuig a la mesura de gràcia per als líders independentistes. Segons ha indicat el director de l'organització, Rafael Sánchez Saus, hi ha una gran preocupació per "l'esquerda" que està apareixent a Espanya. "El catòlic ha d'estar molt preocupat per l'esquerda que s'està obrint en la societat espanyola", ha lamentat. Segons ha afegit, hi ha una situació en aquests moments a Espanya en què "veritablement s'està creant una fossa" com no recorda abans. Tant ell com el president de l'ACdP, Alfonso Bullón de Mendoza, han reconegut que "per descomptat que sí" han acudit a les manifestacions contràries a l'amnistia convocades pel Partit Popular el passat diumenge.
Ofensiva de la primera línia eclesiàstica
Les declaracions se sumen a les que van fer la setmana passada alguns dels principals representants de la primera línia eclesiàstica. El cardenal i arquebisbe emèrit Antonio María Rouco Varela. Preguntat durant una presentació pública sobre l'amnistia, l'eclesiàstic va decidir atacar directament contra la via unilateral per assolir la independència, afirmant que aquesta "no és acceptable" per a l'Església. "Està clar que la doctrina sobre la secessió unilateral és clara, no és acceptable des del punt de vista de la doctrina social de l'Església una secessió unilateral", va afirmar. "Aquest és el principi ètic, de moral social, que s'ha de tenir en compte a l'hora de jutjar aquesta qüestió", va afegir, en referència a la mesura de gràcia, per rebutjar-la de ple. En la mateixa línia, Rouco Varela va defensar fèrriament la unitat d'Espanya, i va compartir la seva esperança que el país no desaparegui ni deixi de ser tal se'l coneix actualment.
Similarment, el bisbe de Huelva, Santiago Gómez Sierra, va compartir una carta als en què va optar per dirigir un atac contra els moviments que qüestionen la unitat espanyola. Així, va criticar que els nacionalismes "posen en perill la convivència dels espanyols", ja que "neguen unilateralment la sobirania d'Espanya". I també el polèmic bisbe d'Oriola i Alacant, José Ignacion Munilla, va assegurar que en les negociacions amb els partits independentistes "està en joc els valors morals" cristians i creia que és "profundament immoral que uns polítics amnistiïn a altres a canvi de rebre els seus vots per seguir governant". "És especialment dolorós que es pretengui prendre per estúpida una nació quan li diuen que es fa per interès del bé comú", va dir.