No hi ha dia en què JxCat i ERC no es barallin per alguna polèmica. Un dels exemples d'aquest dimarts han estat els retrets que ha mostrat el jurista i escriptor Hèctor López Bofill pel nomenament del fill de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

Bofill, que actualment és regidor de JxCat a Altafulla (Tarragonès), ha adjuntat en un tuit el document de la designació d'Ignasi Subirà i Ingla com a delegat adjunt del Govern davant de la UE i li ha preguntat a l'alcaldessa republicana si era el seu fill. "Aquesta és la vostra moralitat?", ha qüestionat.

De fet, el retret de López Bofill és la continuació d'una picabaralla iniciada arran de la condemna de l'exalcalde republicà de la Bisbal del Penedès Josep Maria Puigibet a quatre anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació administrativa.

"Ara a ERC ja no podran dir més allò de '89 anys sense cap cas de corrupció'. Almenys ens podrem estalviar els discursets de fals supremacisme moral", va etzibar ahir el jurista.

La resposta per part d'Ingla no es va fer esperar: "Entenc les ganes que tenen algunes persones de l'entorn convergent, o convergents directament, de diluir una història massa tacada de corrupció amb fets on no hi ha ni un euro pel mig". "Però la gent d’ERC us portem un avantatge de 89 anys i sumant. Així no anirem enlloc. Sap greu!", ha tret pit.

Aquesta baralla, però, no ha estat l'única que han protagonitzat avui mateix ERC i JxCat. Els portaveus republicans al Parlament i al Congrés, Sergi Sabrià i Gabriel Rufián, han criticat durament l'ascens que va atorgar fa tres mesos la conselleria d'Interior, encapçalada per Miquel Buch (JxCat), a Jordi Arasa, condemnat avui a dos anys i quatre mesos de presó per dos delictes de lesions en el marc de l'operatiu contra el 15-M.