Ja ha passat un mes d'ençà que el 2 d'agost la militància d'ERC va avalar l'acord amb el PSC per a investir Salvador Illa amb el 53,5% dels vots. Concretament, 3.397 afiliats van votar a favor del pacte, mentre que 2.847 (un 44,8%) el van rebutjar. 105 militants van votar en blanc a la consulta, que va tenir una participació molt elevada: hi van votar el 77% dels 8.226 que tenien dret a vot, un total de 6.349 persones. Les bases van poder respondre amb 'sí', 'no' o en blanc a la pregunta acordada per la direcció dels republicans: "Estàs d'acord que Esquerra Republicana voti a favor de la investidura del candidat socialista a canvi de la sobirania fiscal, la promoció i protecció de la llengua catalana, la Convenció Nacional per a la resolució del conflicte polític i la resta de mesures acordades?". Un d'aquests militants que va votar a la consulta de fa tot just un mes va ser el cantant i exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat.

Mainat va anunciar el 5 de juny d'enguany que prenia la decisió de militar a ERC, però després d'un missatge d'aquest diumenge al seu compte d'X, antic Twitter, el cantant podria posar fi aviat a aquesta breu època de militància al partit independentista. Josep Maria Mainat ha recordat que els resultats d'aquella consulta per decidir sobre la investidura de l'actual president del Govern, Salvador Illa, van ser molt ajustats i ha explicat que, "a pesar de tot, jo i gairebé la meitat dels militants d'ERC vam votar NO". Segons el cantant, "aquí hi ha l'engany" perquè, apunta, "ni tan sols amb promeses falses van aconseguir que la militància votés àmpliament investir l'Illa". Malgrat això, critica que es tirés endavant amb la investidura i afegeix un "jo plego". Amb aquestes paraules, Mainat podria estar anunciant que deixa la militància, quan han passat escassos mesos de la seva alta.

L'alta de Mainat a ERC

Quan el 5 de juny Mainat anunciava que començava a militar a ERC, ho explicava a les xarxes socials, compartint una imatge de la pàgina web de la formació on li donaven la benvinguda. "Avui he pres una decisió que fa temps que volia prendre", començava a explicar. Per Mainat, el que l'havia empès a fer el pas era "l'indignant tractament" que, considerava, havia rebut el partit, així com "el seu absurd i suposat enterrament, que celebren amb gran alegria des de trinxeres molt variades". A més a més, el productor televisiu va afegir que ERC és "la que té més història al darrere a Catalunya". Mainat es mostrava motivat per a assolir una ERC que albirava "fresca i nova, lliure de llasts, i amb la independència com a únic objectiu". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!