L'eurodiputat de Ciutadans, José Ramón Bauzá, ha publicat un contundent fil a Twitter contra el rumb que està adoptant el seu partit, Ciutadans. Qui també va ser president de les Illes Balears entre el 2011 i 2015 ha carregat contra el nou full de ruta —direcció bicèfala— que va aprovar el partit la setmana passada: "Entre reforçar a les autonomies al PSOE de Pedro Sánchez, que volia una mesa bilateral amb Catalunya amb un relator internacional (i ni tan sols crèiem que s'anés a atrevir a indultar-los) i oposar-nos a ell, no tinc cap dubte". En aquest sentit, ha defensat el projecte d'Albert Rivera: "Jo em vaig afiliar a Ciutadans l'any 2019 quan el partit tenia una estratègia nítida: tant per l'espai electoral com per l'estratègia postelectoral —en referència a l'oposició de l'aleshores president dels taronges a investir Sánchez—". "No només és que aquest plantejament ens oferís els millors resultats de la nostra història, és que, a més, per a mi, era el moralment correcte", ha subratllat.

TUITS josé ramón bauzá ciutadans 1
Primera part del fil de piulades de José Ramón Bauzá.

L'europarlamentari afirma que "hi ha altres decisions que hem adoptat, que no cal mencionar, que han desconcertat els nostres electors". Bauzá ha deixat clar que té una "opinió molt particular sobre per què" Cs va passar de 57 a 10 diputats: "Va en la direcció contrària de la majoritària, crec que va ser per canviar de postura a última hora i no per no haver-ho fet abans —en l'últim moment abans d'anar a les eleccions del 10 de novembre, Rivera va aixecar el veto i va posar tres condicions a Sánchez per investir-lo—". L'exmandatari balear s'ha alineat clarament amb l'anterior líder de Ciutadans: "Segueixo pensant que Albert Rivera tenia raó i que el seu projecte d'Espanya ens hauria convertit en un país a l'alçada de la gran nació que hem estat al llarg de la nostra història. Ho va apostar al tot o res i va sortir res, però pagava la pena arriscar-se". José Ramón Bauzá no oculta a Twitter que és 'riverista': "Ser 'riverista' va ser una posició majoritària a Ciutadans durant molt de temps, i ara és minoritària, però no per això menys vàlida. Almenys és la meva, i així ho seguiré defensant dins de les nostres files".

TUITS josé ramón bauzá ciutadans 2
Segona part del fil de piulades de José Ramón Bauzá.

"Accepto que la meva posició és minoritària"

Bauzá remarca insistentment que "no comparteix" la "nova estratègia electoral proposada per una immensa majoria dels nostres càrrecs públics i els afiliats ho validaran a l'Assemblea", però que l'acata. Ara bé, davant les discrepàncies, "i en un exercici de coherència", "quan la posició d'un és minoritària en un partit no pot obviar que, per a ocupar el qui, no es pot passar per alt que el més important és el què: per això crec que en aquesta nova etapa del partit, que tant de bo vagi bé, on més podré aportar és des d'Europa amb la meva activitat parlamentària, però no en cap càrrec intern en el qual, evidentment, cal concordar al 100% amb l'estratègia".

TUITS josé ramón bauzá ciutadans 3
Tercera part del fil de piulades de José Ramón Bauzá.

Amb tot, el polític balear —que va estar afiliat al PP entre el 1996 i el 2019, any en què va passar a les files taronges— no veu Ciutadans en una "situació crítica": "No crec que ho estiguem perquè ens hagin engolit als governs: als càrrecs públics se'ls pot comprar, però als votants no". D'altra banda, tot i ser reticent als pactes amb el PSOE, Bauzá assevera que mai els van "bloquejar": "De fet, a Castella-la Manxa, amb un PSOE constitucionalista, es governa als ajuntaments en coalició amb ells. És una pena que no suméssim a escala autonòmica ni allà ni a Aragó ni a Extremadura, on hauríem governat amb l'esquerra".