La dreta espanyola es tornarà a manifestar aquest diumenge a Barcelona per mostrar de nou el seu rebuig a la possible llei d'amnistia i a les negociacions entre Junts i PSOE per investir Pedro Sánchez. Després de la trobada entre representants socialistes i el president Carles Puigdemont a Brussel·les, l'entitat Catalunya Suma va anunciar la convocatòria d'aquest diumenge 12 de novembre, que pretén reunir centenars d'espanyolistes a la capital catalana sota el lema 'No en nom d'Espanya. No a l'amnistia'. Un eslògan que respon a les paraules de Sánchez davant el Comitè Federal del PSOE, quan va defensar l'amnistia "en nom d'Espanya" i "en el seu interès". A continuació, t'expliquem tot el que se sap d'aquesta manifestació espanyolista del 12 de novembre contra l'amnistia, com on i quan serà i qui hi participarà.

🔴 Manifestacions del 12 de novembre contra l'amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Madrid
 

📍 Nova manifestació a Barcelona contra l'amnistia després de la reunió entre el PSOE i Puigdemont
 

Horari i lloc de la manifestació espanyolista contra l'amnistia

La concentració a Barcelona en contra de l'amnistia tindrà lloc el 12 de novembre a la plaça Sant Jaume. Els manifestants estan convocats a les 12.00 hores davant el Palau de la Generalitat. La mobilització, que busca reunir "tots els grups de constitucionalistes" a la capital catalana, compta amb el suport de més de 40 entitats espanyolistes, com Movimiento Cívico Espanya i Catalans, Convivencia Cívica Catalana, Españoles de a Pie, Fundación Denaes, Impulso Ciudadano, S’ha Acabat!, Unión de Brigadas, entre altres.

Manifestació del 12 de novembre contra l'amnistia: qui hi participarà?

De moment, el Partit Popular, Ciutadans i Vox s'han sumat a la manifestació contra l'amnistia convocada per Catalunya Sumar. Tot i això, des de l'entitat han remarcat que és una mobilització organitzada per la societat civil i que, per això, està desvinculada dels partits polítics. El primer a anunciar la seva assistència va ser el president del PP català, Alejandro Férnandez, que ràpidament va afirmar per la xarxa X que hi aniria: "Allà hi serem". El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, també ha confirmat la seva presència a la plaça Sant Jaume aquest diumenge i ha fet una crida a acompanyar-los: "No et quedis a casa, acompanya'ns!", ha escrit a través de les xarxes socials.

Manifestacions del PP el 12 de novembre

La convocatòria de Catalunya Suma, però, no és l'única que se celebrarà aquest 12 de novembre. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, també va anunciar manifestacions contra l’amnistia "a totes les places de les capitals de província d’Espanya" el diumenge. Segons va exposar el president popular, el seu partit es mobilitzarà per "recordar que som una democràcia i un estat de dret". Així, en el cas de Catalunya, aquesta convocatòria es farà en aquestes places de les quatre capitals:

  • Lleida: Plaça Sant Francesc.
  • Girona: Avinguda Jaume I amb avinguda 20 de Juny.
  • Barcelona: Plaça Sant Jaume.
  • Tarragona: Balcó del Mediterrani.