Aquest 18 de novembre hi ha una nova manifestació a Madrid impulsada per Mariano Gramo, expresident de la Sociedad Civil Española i creador de Foro España Cívica. Aquestes protestes tenen l'objectiu de mostrar la repulsió contra el pacte entre Pedro Sánchez i els partits independentistes catalans, en el qual també s'ha acordat una llei d'amnistia per a polítics catalans com Carles Puigdemont. Durant les últimes setmanes, milers de manifestants s'han reunit dia rere dia al carrer Ferraz de Madrid, on es troba la seu del PSOE, per a protestar contra l'amnistia i els acords. En aquest article, t'expliquem l'horari i recorregut de la Manifestació contra l'amnistia del 18 de novembre.

🔴 Manifestacions contra l'amnistia a Madrid, avui, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz
 

Aquest dijous, Pedro Sánchez va ser investit president del govern espanyol gràcies al suport de Sumar, Junts, ERC, Bildu, PNV i BNG. Sánchez va aconseguir la majoria absoluta amb 179 vots a favor i 171 vots en contra. Sens dubte, aconseguir els vots dels partits catalans no ha sigut fàcil per al president, ja que ha hagut d'acceptar condicions que han ofès a molts espanyolistes. 

Horari de la manifestació del 18 de novembre

La manifestació del 18 de novembre tindrà lloc a la ciutat de Madrid, concretament a la plaça Cibeles, i està convocada a les 12 hores d'aquest dissabte. La concentració serà just davant de l'ajuntament de Madrid, on s'espera que hi hagi al voltant de mig milió de participants. A més a més, també hi participaran el PP i VOX, els partits de l'oposició. A conseqüència d'aquestes protestes, s'espera que hi hagi carrers tallats pel centre de Madrid: 

  • De 10 a 15.30 hores s'espera que hi hagi talls i incidències a la plaça de Cibeles, al passeig de Recolectos, passeig del Prado, carrer Alcalá i la Gran Vía. 
  • D'11 a 15 hores hi haurà talls de trànsit al carrer Alcalá i la Puerta del Sol. 
  • De 17 a 22 hores també hi haurà incidencies a Marqués de Vadillo, General Ricardos, Toledo, Puerta Toledo, Pirámides, passeig 15 de Mayo i passeig Ermita del Santo. 
  • De 20.30 a 00 hores es preveuen incidències a Ensenada, Génova, Sagasta, Carranza, Alberto Aguilera, Princesa i plaça de la Moncloa. 

Recorregut de la manifestació contra l'amnistia

En principi, la manifestació del 18 de novembre serà únicament a la plaça Cibeles, però si hi ha molta afluència de gent podria ser que s'expandís cap als carrers propers a la ubicació seleccionada.

Per què és la manifestació a Madrid?

La manifestació d'aquest 18 de novembre seguirà la mateixa línia de les concentracions que hi ha hagut durant les anteriors setmanes a Ferraz i a Sol. Els protestants denuncien que els tractes de PSOE i Junts suposen un "premi" per als responsables del Procés, ja que l'amnistia beneficia als líders que van cometre delictes i malversació de fons públics durant l'1-O. També asseguren que aquests pactes debiliten l'estat de dret i comporta una "desigualtat" entre els ciutadans.