La manifestació que se celebrarà a Barcelona el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, serà estàtica. Així ho han donat a conèixer aquest dilluns les organitzacions convocants com el col·lectiu #VagaFeminista. Si bé divendres passat van anunciar que, en el marc de la pandèmia de Covid, es respectarien totes les mesures de seguretat i que, per això, es requerirà d'inscripció prèvia per participar-hi, mentre que avui han puntualitzat que serà estàtica i inclourà vuit trams repartits per Passeig de Gràcia

La concentració, que portarà per lema Juntes, diverses i rebels. Juntes #Imparables♀!, s'iniciarà a les 18:30 hores en aquesta via central de Barcelona. A més, a les 21:00 hores inclourà una cassolada.

Manifestacions a altres indrets del territori

També es realitzaran actes arreu de territori per commemorar aquest 8 de març marcat per la pandèmia. A Terrassa, per exemple, s'organitzarà a les 17:30 un taller de pancartes dinàmiques i un espai d'artistes, mentre que la manifestació s'iniciarà a les 19:00 hores. 

En el cas de Sabadell, la manifestació portarà per lema Les dones som i serem a primera línia. Defensem les treballadores, defensem la vida, on començarà a les sis de la tarda a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Gràcia.

En contra de la feminització de la pobresa i en defensa de la vida sortiran al carrer les participants a la manifestació de Tarragona, on s'iniciarà a les set de la tarda a la plaça de la Font.

També hi haurà manifestació a Berga, mentre que a Santa Coloma de Farnés s'organitzarà una jornada plena d'activitats que, entre altres, inclourà diverses performances, un mural feminista amb concert i vermut, així com la xerrada Mirades feministes a la pornografia.

Ocupar espais públics

D'altra banda, el col·lectiu #VagaFeminista ha anunciat que també s'han organitzat diversos "passejos feministes" reivindicatius a diversos barris de Barcelona i en altres localitats de tota Catalunya, que tindran lloc el 7 de març i portaran per lema Volem caminar tranquil·les, de dia i de nit. 

Aquesta acció, que serà no mixta, pretén posar en relleu que amb la pandèmia s'ha modificat l'ús dels espais naturals i a l'aire lliure. "Uns espais que veiem que no estan lliures de violències masclistes cap a les dones", denuncien a EFE les organitzadores de la iniciativa.

Per això, amb aquesta acció es vol ocupar aquestes zones a l'aire lliure que properes als nostres entorns urbans com muntanyes, turons, platges, parcs entre altres. 
 

Madrid organitza quatre manifestacions

Les mesures per la pandèmia de la Covid també marcaran la manifestació de Madrid, on la convocatòria porta per lema: Davant l'emergència social, el feminisme és essencial. En aquest cas, s'organitzaran quatre concentracions a les places de Sol, Cibeles, Embajadores y Glorieta del Emperador Carlos V, amb un aforament limitat de 500 persones.

Aquesta protesta serà la culminació de diverses accions i concentracions que tindran el tret de sortida el divendres 5 de març amb una concentració davant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche. Amb això es vol descentralitzar la manifestació d'enguany, perquè arribi a diversos barris i territoris.