Un centenar de manifestants independentistes han irromput durant la tradicional ofrena floral al Fossar de les Moreres, la vigília de la Diada, per boicotejar la presència d’Aliança Catalana a l'acte. Convocats per entitats de l'esquerra independentista, han entrat a la plaça al crit de "fora feixistes" portant bengales i xiulets, i han provat d'expulsar als simpatitzats de la formació d'extrema dreta, un fet que ha provocat la intervenció dels Mossos d'Esquadra, amb una unitat d'agents antiavalots.

Enmig de l’intercanvi de crits i consignes entre els manifestants i els simpatitzants d’Aliança Catalana, Orriols ha intentat pronunciar el discurs que havia preparat, però ha abandonat ràpidament la plaça, acompanyada pocs minuts després per les desenes de seguidors del partit que s'havien congregat per participar de l'ofrena. Tot i la tensió, Aliança Catalana ha pogut dipositar una corona de flors al Fossar mentre onejaven banderes del partit. 

En aquest moment, la policia hauria encerclat a les persones que es manifestaven en contra, sense identificar cap manifestant. L'organització Endavant (OSAN) ha denunciat que els Mossos havien carregat per a "protegir Aliança Catalana". Els activistes que protestaven contra AC portaven diverses pancartes on es llegia 'Acció antifeixista Països Catalans' i banderes independentistes, a més de les de Palestina, feministes i comunistes. Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ha publicat a través de les seves xarxes "que havien aconseguit de boicotejar l’acte d’Aliança Catalana", on es pot veure un cartell gegant penjat de la façana d'un edifici on es llegeix: "Acabem amb el feixisme". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!