Nova polèmica amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la Universitat Complutense de Madrid, on aquest dimecres se celebraven les eleccions al rectorat. A les 10:55 hores d'aquest dimecres, el president de Nuevas Generaciones del PP de Madrid i home de confiança d'Ayuso, Ignacio Dancausa, va publicar un missatge al seu Twitter on instava els alumnes a votar "Alumnes de la Complutense, tots a votar. Tots coneixem els problemes que té la universitat, necessita més empreses i menys política. Teniu fins a les 20.00, voteu bé", demanava. Segons informa El País aquest dijous, només una estona més tard va ser identificat per la Policia Nacional a prop de la Ciutat Universitària acompanyat d'assessors de l'Ajuntament de Madrid, que treballen en l'equip de l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida.
Precisament, un d'ells havia enviat el dia anterior un missatge en un grup de WhatsApp, on demanava a tots acudir a la Complutense per ordre d'Ayuso. La policia assegura que "tots estaven fent propaganda electoral". En les eleccions de la Complutense s'enfrontaven Joaquín Goyache, veterinari i actual rector, i Esther del Campo, degana de Ciències polítiques. Els identificats portaven paperetes de Goyache.
"Ajuda UCM"
El PP madrileny tenia un pla perfectament orquestrat per aconseguir que Goyache guanyés les eleccions al rectorat. L'assessor de l'alcaldia, Álvaro Hernández Crespo, va crear un grup de WhatsApp, que el va batejar com "Ajuda UCM", on estaven convidats almenys quatre assessors del consistori madrileny: Dolores Montero, assessora de l'àrea d'Obres, Vicente Javier segura, assessor d'Alcaldia, Miguel Ángel Sastre, assessor d'Alcaldia i Jesús Henares, com a nova incorporació, segons detalla el citat diari. Tots reben un salari públic de, mínim 50.000 euros bruts a l'any. A més, en aquest grup també hi havia 12 membres de Nuevas Generaciones.
"Hola a tots compis i amics!! No sé si us ho hauran explicat a tots, els vostres caps, però necessitem demà una ajuda de partit, que als més joves que treballem en admin ens demanen Serrano i la presidenta, perquè ens acostem demà a la UCM per al tema de les eleccions a rector. En una estona us explico a veure com quadrem tot. Mil gràcies". Aquest va ser el missatge que va enviar Crespo dimarts a les 19:42 en aquest grup. El "Serrano" al que es fa referència és Alfonso Serrano, el secretari general del PP de Madrid i mà dreta d'Ayuso. La resposta dels altres membres del grup va ser un polze cap amunt, una mostra de suport a la iniciativa. Així doncs, es tanca amb una hora i lloc de quedada: "Quedem a les 10.30 en la sortida del metro de Ciutat Universitària". Al voltant de les 11:00 hores d'aquest dimecres, el líder de Nuevas Generaciones i alguns assessors d'Almeida van ser identificats en les eleccions de la Complutense, i portaven sobres amb una papereta d'un dels candidats. El diari apunta que un d'ells ha justificat via telefònica que la seva intenció era mobilitzar els votants. Fonts de l'Ajuntament de Madrid, també han explicat per telèfon que aquests actes no tenen cap relació amb l'alcaldia de Madrid. Per la seva banda, des de l'equip d'Ayuso afirmen que des del PP no s'ha donat cap ordre.
Ayuso i la Complutense de Madrid
El conflicte entre Ayuso i la Universitat Complutense no és nou, fa només 2 mesos estudiants de la universitat van organitzar una revolta per protestar contra un homenatge del centre a la presidenta madrilenya, en convertir-la en alumne il·lustre. 200 estudiants es van manifestar contra aquest homenatge, i van cridar consignes com ‘Ayuso, d’il·lustre no en té res’, ‘Visca la vida de les sanitàries’, ‘Ni un euro més per a la privada’ i ‘Les il·lustres estan fora’. Més de 1.500 estudiants van signar una carta de repulsa al reconeixement de la presidenta de Comunitat de Madrid. La resposta d'Ayuso també va ser polèmica, afirmant que "deu ser perquè ahir portava la faldilla massa curta". A més, va denunciar que eren uns “extremistes” que s’estaven apropiant de l’espai públic i les institucions. Segons ella, l'objectiu era “mantenir-se vivint de la cosa pública mentre governa l’adversari, perjudicant-ho tot, també el funcionament dels serveis públics, que són de tots els ciutadans”.