El sindicat Manos Limpias, que va impulsar la investigació contra la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, ha aportat aquest divendres un informe al jutjat amb l'objectiu d'ampliar la denúncia. Segons ha detallat el secretari general de l'entitat, Miguel Bernad, en el document s'assenyala Sánchez com "coneixedor, còmplice i cooperador necessari" per portar a terme els negocis. Bernad ha destacat que el document dona "base probatòria irrefutable" a la denúncia, que ara transformaran en querella únicament contra Gómez, no contra Sánchez. Tanmateix, ha advertit que si el jutge detecta indicis de responsabilitat en el paper del president del govern espanyol s'hauria d'elevar el cas a la Sala Segona del Tribunal Suprem per la condició d'aforat de Sánchez. 

El secretari general de l'entitat no ha mostrat l'informe emparant-se en el secret de sumari, però ha detallat que inclou referències a butlletins oficials, captures de pantalla, i documents. “Seríem uns insensats si presentéssim a sa senyoria un informe basat en conjectures”, ha defensat. "Res de notícies falses, és un informe jurídic i legal, gens especulatiu", ha afegit.

Sánchez, "cooperador necessari"

Miguel Bernad ha assenyalat que amb l'informe presentat aquest divendres s'aporten proves que apunten a Pedro Sánchez com "encobridor i cooperador necessari dels negocis de Begoña Gómez". En aquest sentit, ha establert un paral·lelisme amb el cas d'altres matrimonis com el de Jordi Pujol i Marta Ferrusola o d'Iñaki Urdangarin amb la infanta Cristina.  Bernad ha afirmat que aquest cas pot suposar un "punt d'inflexió" per demostrar que Sánchez estaria "implicat" en les trames que observen al voltant de Gómez. El màxim responsable de Manos Limpias ha afegit que el seu informe sobre Sánchez i Gómez té "base i fonament". "Tenim dret de denunciar una cosa que, en principi, té indicis de delicte, i és el que hem fet".

Manos Limpias ha comparegut només uns dies després que Sánchez anunciés que seguiria al càrrec malgrat les acusacions i "l'assetjament" que, segons ell, pateix per part de la premsa i d'algunes entitats ultres. Ha detallat que el sindicat estan rebent "amenaces de mort" a través de trucades a la seu des de telèfons ocults, que ja s'estan analitzant, i ha advertit que es presentarà una denúncia a la policia. "No em preocupen les amenaces, eren de preveure", ha assenyalat. Davant les preguntes dels periodistes, ha declarat que ningú del govern espanyol s'ha posat en contacte amb ell aquests dies. 

En relació amb la investigació sobre Begoña Gómez, Manos Limpias considera que existeix informació suficient per investigar-la i que la dona de Sánchez s'assegui a declarar, tot i que, ha reconegut que no és un pas que es pugui donar "d'avui per a demà". D'aquesta forma s'ha desmarcat de les declaracions que va fer sobre la denúncia només uns dies després de presentar-la, reconeixent que estava basada en notícies periodístiques que podrien ser falses. Amb tot, el passat dimecres el jutjat número 41 de Madrid va obrir diligències per presumpte tràfic d'influències contra Gómez a observar presumptes relacions de la dona de Sánchez amb empreses privades com Globalia o Air Europa, que van acabar rebent fonts i contractes públics de l'executiu. La denúncia va provocar que Sánchez decidís aturar la seva agenda per reflexionar sobre si "valia la pena" continuar al capdavant del govern espanyol. Posteriorment, Hazte Oír i Vox també es van sumar al procediment.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!