El sindicat ultra Manos Limpias ha presentat una denúncia contra Bárbara Rey als jutjats de Madrid per un presumpte delicte de revelació de secrets, després de la publicació dels àudios de converses amb el rei emèrit, Joan Carles I, publicades per OK Diario. Així ho ha anunciat el seu secretari general Miguel Bernad en declaracions a la premsa, que ha anunciat que la denúncia és "per un presumpte delicte de revelació de secrets (delicte contra la intimitat) d'acord amb el prescrit a l'article 197 del C.P". És a dir, aquest delicte fa referència a l'obtenció i difusió d'informació privada sense el consentiment d'una de les parts afectades, en aquest cas, el rei emèrit. Manos Limpias es va presentar al jutjat degà de Madrid el 10 d'octubre passat per presentar la seva denúncia, en la qual avisa que "desconeix si el domicili de la denunciada està situat a Madrid o a Marbella". Amb tot, el sindicat apunta que "s'hauria d'oficiar a la Policia Judicial" perquè "aporti" informació sobre el domicili de Bàrbara Rei.

Els àudios entre Bárbara Rey i Joan Carles I

Els àudios, que s'han anat publicant gairebé diàriament des de fa dues setmanes, daten del 1997 i recullen com l'actriu estava disposada a "aixecar la catifa" i provocar així una crisi d'Estat en deixar en dubte la figura del rei emèrit. A les primeres gravacions, l'exvedet advertia "el rei està en deute amb mi. Perquè no ho he estat mai, però si he de ser-ho, com a puta seré la més cara". En aquest primer document, assegurava: "li pot costar tot; li pot costar la Corona, li pot costar el lloc que té i que no pensi mai que li tinc por". Entre el 1996 i el 1997, agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) van dipositar quantitats milionàries de diners en un banc de Luxemburg (Kredietbank Luxembourg) per a comprar el silenci de l'actriu en el marc d'una operació secreta dels serveis d'informació. Segons les informacions aportades durant aquestes setmanes, els diners van sortir dels fons reservats de l'Estat, i el primer dipòsit va ser de 26,3 milions de pessetes (160.000 euros).

La publicació de documents entre Bárbara Rey i Joan Carles I podria encara tenir recorregut. Segons assegura El País, encara queden tres vídeos i diversos àudios compromesos relacionats amb el rei. Els tres vídeos mai no s'han publicat i continuen sent una amenaça sobre la imatge de l'emèrit. Les gravacions s'haurien fet a casa de Bárbara Rey i, segons detallen, un dels vídeos podria estar gravat al menjador de l'habitatge, mentre que els altres dos s'haurien gravat a l'habitació. A més, el més impactant seria que l'encarregat de les filmacions seria el fill de Bárbara Rey, Ángel Cristo, que s'hauria amagat en un armari per poder aconseguir les imatges més íntimes entre la seva mare i Joan Carles I. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!