"Em sembla horrible. Mai no vaig poder pensar ni vaig sentir res relatiu a aquest comportament", ha manifestat en un comunicat a les xarxes socials l'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena sobre Íñigo Errejón, que va ser company de llista electoral el 2019, després de fundar junts Más Madrid. "Em dol profundament pel que hi hagi i estiguin passant les víctimes d'aquests comportaments", assenyala l'advocada i jutgessa que afegeix que li "dol que una persona que era un referent ideològic a l'esquerra pugui haver tingut aquesta actitud", de comportament masclista i maltractaments i violència contra les dones.

WhatsApp Image 2024 10 28 at 10.30.49
El comunicat que Manuela Carmena ha compartit a Instagram

Assegura que quan es va assabentar de la notícia "va ser un gran xoc" i va decidir reflexionar sobre el succeït abans de manifestar una opinió. "M'atreveixo a suggerir que hem de conèixer dels polítics, no només la seva lucidesa política i intel·lectual, sinó també la seva intel·ligència emocional," afegeix en el comunicat d'Instagram. Carmena incideix en la importància de conèixer "la seva intel·ligència emocional, la seva sensibilitat i com ells cuiden i estimen".

Qui rellevarà Errejón com a portaveu

Per la seva part, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, reuneix aquest dilluns al seu grup parlamentari, Sumar, després del terratrèmol causat per la sortida d'Íñigo Errejón per denúncies de violència masclista, i amb l'interrogant de qui serà el seu relleu com a portaveu de la formació al Congrés. Yolanda Díaz es veurà amb els seus a les 16:00 hores d'aquest dilluns, i abordarà una crisi política que en els últims dies li ha coincidit amb un viatge a Colòmbia.

El grup parlamentari, que engloba diversos espais com Izquierda Unida, Más Madrid (a les 12:00 hores les coportaveus del partit Mónica García, Manuela Bergerot i Rita Maestre ofereixen també una roda de premsa) els comuns o Compromís, fan front a la pèrdua d'un dels seus actius polítics i a l'impacte que han tingut els seus comportaments en una organització que fa bandera del feminisme. Ernest Urtasun, portaveu de Sumar, va admetre que la situació ha "trencat la confiança de molta gent", mentre que el coordinador general d'IU, Antonio Maíllo, va afirmar que això "obre en canal a l'esquerra" i va advocar per fer una catarsi respecte a l'organització i a la manera d'abordar les decisions col·lectives.

Sobre aquest espai planeja a més la pregunta de qui tenia informació sobre els comportaments masclistes d'Errejón i des de quan, després que Más Madrid admetés divendres passat que coneixia una denúncia de juny de 2023 sobre un tocament no consentit a Castelló.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!