Traient qualsevol tipus de mèrit a Catalunya, l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo s'ha mostrat convençut a El Matí de Catalunya Ràdio que la Constitució espanyola "li ha anat molt bé" al territori català per ser capdavanter en diversos àmbits.
Després que ahir es reunís durant dues hores llargues amb l'expresident Artur Mas, Margallo ha escombrat cap a casa assegurant que si Catalunya "és la primera comunitat en renda, importacions i exportacions, turisme..." és, precisament, gràcies a la norma suprema del 1978. Aquest és el motiu pel qual ha defensat a capa i espasa la seva supervivència i, també, la raó per la qual ha instat a "actualitzar-la". Així no morirà.
El dret a decidir, però, no està inclòs en aquesta llei fonamental de la 'democràcia' i així ho ha volgut subratllar Margallo posant damunt la taula que "tots els drets tenen uns límits reconeguts per la llei que els estableix". En aquest sentit, ha instat el Govern "a fer mantenir i fer respectar l'estat de dret" i ha insistit que "a tots els espanyols en el seu conjunt ens interessa aquest tema i, per tant, tots hem de poder opinar".
El bon negoci
Margallo ha posat especial èmfasi, com és de costum, a recordar -i convèncer- als catalans que "estar dins d'Espanya i de la Unió Europea és un bon negoci" i ha subratllat -altra vegada- que "no té sentit una Catalunya independent" perquè "no serà reconeguda internacionalment".
Tanmateix, però, l'exministre ha negat que el 9-N algú parlés de suspendre l'autonomia de Catalunya i, de fet, ha assegurat que "ningú ha parlat d'això".
Convençut que "la democràcia és debat i és diàleg" -pel debat que van protagonitzar ahir al vespre amb Mas-, l'exministre ha emplaçat el Govern a posar-se d'acord amb el govern espanyol en qüestions com els "salaris dignes" o el sistema tributari, així com a "definir [en política] què és possible i què no".