Dimecres 4 de setembre a les 11 hores. És la data escollida pel Partit Popular perquè María Jesús Montero doni explicacions al Senat sobre el pacte entre el PSC i ERC que inclou un nou finançament per a Catalunya. El PP vol que la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda “informi sobre el secessionisme fiscal que ha acordat amb els seus socis de manera bilateral i fora del sistema de finançament de comunitats autònomes de règim comú a canvi de presidir la Generalitat de Catalunya i continuar presidint el govern d’Espanya”. Els populars defensen la seva maniobra davant de la “desinformació absoluta del govern espanyol” i el “silenci entre l’executiu i ERC” després del seu “vergonyós acord”. “Els espanyols necessiten saber amb transparència què s’ha negociat i acordat entre el PSOE i ERC”, afegeixen fonts del PP.

📝 El PP forçarà que María Jesús Montero doni explicacions al Senat sobre el finançament de Catalunya

 

Les mateixes veus abanderen l’hemeroteca i esgrimeixen que, quan era consellera en la Junta d’Andalusia, María Jesús Montero “defensava que el model financer s’havia de regir pels principis d’equitat i igualtat dels ciutadans independentment d’on visquessin”. Des del PP retreuen que “la Montero d’avui sobresurt pels seus vaivens i cessions a l’independentisme” i subratllen que la pròxima setmana haurà d’explicar “si és la Montero que avui rebutja el que el 2017 exigia com a consellera i ara, com a ministra, acorda el que el 2017 rebutjava”. A més, el PP reclama “transparència davant d’aquest sainet” i lamenta que Pedro Sánchez “s’hagi negat a explicar” aquesta qüestió.

“Montero fuig del Congrés, però no podrà fugir del Senat”

Just ahir, la portaveu del PP al Senat, Alicia García, va catalogar de “serenata que no suporten els espanyols” l’intercanvi de declaracions la setmana passada entre María Jesús Montero, negant que el pacte fos un concert econòmic, i ERC, amenaçant de deixar la Moncloa sense pressupostos. “Haurà d’explicar-ho al Senat de manera urgent”, va afegir. “Montero fuig del Congrés, però no podrà fugir del Senat perquè els espanyols volen saber què ha acordat el govern espanyol amb ERC”, va reblar. Per al PP, els “beneficiaris clars” de l’acord entre el PSC i ERC són Pedro Sánchez, Salvador Illa i l’independentisme, mentre que els “perjudicats clars” són “tots els espanyols, visquin on visquin”.

Un ple monogràfic i una moció per “defensar la igualtat dels espanyols”

D’altra banda, el PP presentarà al Senat una moció per “defensar la igualtat entre espanyols” i “rebutjar la independència fiscal”. Alicia García va mantenir el mateix discurs que s’expressa en les últimes setmanes des de Gènova i va demanar als presidents autonòmics “planyívols a les seves terres”, en referència a Emiliano García-Page (president de Castella-La Mancha) i Javier Lambán (secretari general del PSOE d’Aragó) que “fixin posició i parlin alt i clar”. “Què votaran els seus senadors? És el moment i no un altre de fer un pas endavant i defensar l’estat de les autonomies”, va concloure. A més, el PP també impulsarà un ple monogràfic sobre finançament autonòmic per fer front a la “quota independentista”, que considera que és un “obús contra la igualtat i la solidaritat de tots els espanyols” i suposa “l’enèsima renúncia” del PSOE a “la defensa de la nació i als seus propis principis”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!