El cas del policia infiltrat en tot un seguit de entitats i joventuts de l'esquerra independentista segueix cremant a aquells que el van patir, encara més després que el  ministeri del Interior justifiqués les infiltracions al moviment, vinculant independentisme i terrorisme. Per això, Marta Rosique, diputada d'ERC i membre del Jovent Republicà, un de les joventuts afectades per aquesta infiltració ha demanat explicacions al ministre Fernando Grande-Marlaska, que ha acusat a la republicana d'extreure unes "conclusions alienes a la realitat". 

En aquest sentit, ha assegurat convençut que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat tenen com a obligació "defensar la diversitat de pensament i de ideologia, independentment de la seva adhesió a la constitució", i ha insistit que aquests organismes no es dediquen a perseguir cap mena de ideologia, sinó que la seva tasca és garantir un entorn segur evitant que es portin a terme fets delictius. "No estan pendents de fer front a la dissidència política. Això no existeix, només són ideologies diferents, totes compatibles en una democràcia militant, com és l'espanyola", ha defensat Marlaska. A principis de setembre, el ministeri de l'Interior ja va admetre i justificar les infiltracions al SEPC i al Jovent Republicà, vinculant directament el moviment independentista amb el terrorisme, segons es recull en la resposta al contenciós administratiu presentat per Òmnium davant l’Audiència Nacional. 

 

"Pràctiques abusives per ser independentistes"

Aquesta resposta ha indignat a Rosique, que ha qüestionat a Marlaska per la seva infiltració reconeguda i celebrada, si no existeix la persecució política, advertint-lo que s'ha violat l'article 6 de la "sacrosanta" constitució espanyola. "Si parléssim d'una infiltració en les joventuts socialistes, no estarien indignats? Denunciem pràctiques abusives i es tracta d'una persecució política per ser independentistes i joves", ha insistit la republicana, advertint al ministre i al conjunt de l'Executiu que "a més persecució, més convençuts de la necessitat de marxar d'aquest estat repressor". 

Amb tot, el discurs de Marlaska no ha canviat ni una coma i ha insistit en la rèplica que "no es persegueix la dissidència política, només es prevenen i s'investiguen fets delictius, no idees". A més, s'ha referit a ERC com un partit "amb una concreta sensibilitat democràtica amb qui es poden arribar a acords i que estic convençut que no creieu que això és compatible amb dur a terme fets delictius".