El govern espanyol recupera Mercedes González com a directora general de la Guàrdia Civil en substitució de Leonardo Marcos. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el cessament de l'actual director. Segons apunta Europa Press, Leonardo Marcos, que dirigia el cos des de fa poc més d'un any, ha presentat la seva renúncia per motius personals i la seva intenció és tornar a ocupar la seva plaça com a tècnic del Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat. Així doncs, el Consell de Ministres nomenarà la nova directora a proposta del ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska. Mercedes González va tancar el mandat més curt en el cos en democràcia, perquè va dimitir el juny de 2023, només mesos després de la seva presa de possessió, en conèixer-se que anava com a candidata número deu en la llista pel PSOE al Congrés a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023. Aquest dilluns, González va renunciar a la seva acta de diputada. 

Pas per la política

Leonardo Marcos va traslladar el passat dijous a Marlaska la seva intenció de reincorporar-se al Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat. És el quart relleu al capdavant del cos en un any i mig, perquè el 22 de març de 2023, María Gámez, primer dona en dirigir al Guàrdia Civil, també va presentar la seva dimissió. Precisament qui va ser la seva successora, Mercedes González, torna al carrer Guzmán el Bueno per dirigir de nou a l'Institut armat després de tancar un breu primer mandat. 

Mercedes González, madrilenya de 49 anys i llicenciada en Periodisme, va ser delegada del govern espanyol a Madrid des de març de 2021 fins al seu nomenament com a directora de la Guàrdia Civil el març de 2023. Va substituir Gámez, que va abandonar el càrrec després que el seu marit fos imputat en una ramificació del cas dels ERO, que després va quedar arxivada. També havia estat regidora de l'Ajuntament de Madrid entre 2015 i 2021 i el seu nom va sonar amb força com a candidata del PSOE a l'alcaldia de la capital, però finalment el partit va optar per la ministra d'Indústria, Reyes Maroto.

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.