La crisi interna a ERC continua causant estralls i desavinences entre els màxims dirigents de la formació independentista. Aquest dissabte l'expresident d'ERC Oriol Junqueras es va desmarcar de l'estructura B del partit i va ser molt contundent contra els responsables dels cartells sobre l'Azheimer i els que "van penjar ninots als ponts". En l'acte de posada en escena de la seva candidatura per tornar a liderar el partit, Junqueras va dir que mentre ell era a la presó es prenien decisions al marge de la presidència. "És una vergonya que nosaltres no mereixem", va dir davant del miler d'assistents al Teatre de la Passió d'Olesa de Montserrat. Tot just fa dues setmanes, ElNacional.cat va tenir accés a una captura de pantalla d'una conversa privada entre membres d'ERC, on la secretària general, Marta Rovira, demanava explotar la campanya dels cartells difamatoris contra els germans Maragall per "arrencar vots de solidaritat"

Quan ja han passat més de 24 hores de l'acte d'aquest dissabte, on Junqueras va sortir a l'atac per recuperar la presidència d'ERC disparant contra Marta Rovira, l'expresident d'ERC ha parlat a RAC1 i a Catalunya Ràdio i ha rebaixat una mica el to. Tot i això, Marta Rovira ha esclatat i ha parlat públicament, per primer cop, després de la presentació de la candidatura de Junqueras. La secretària general d'ERC ha fet una piulada a X assegurant que avui, "per responsabilitat", no contestarà l'Oriol Junqueras.

Marta Rovira ha decidit que parlarà sobre el dirigent d'ERC quan tanqui el seu mandat al capdavant de la secretaria general. Serà aleshores quan considera que arribarà el moment de parlar "pel país i per la bona gent d’Esquerra Republicana".

L'exalcalde de Tarragona Pau Ricomà ha estat el primer a respondre les paraules de Rovira, dient-li que potser no caldria esperar tant a respondre a Junqueras: "Potser faràs tard", ha reblat. Ricomà ha afegit que, tot i que "la batussa és horrible", seria millor saber "tot el que hàgim de saber quan encara hi podem fer alguna cosa".

Junqueras es desmarca de la trama B

L'expresident d'ERC s'ha desmarcat aquest dilluns de l'anomenada estructura B de la formació després de deixar clar que no en sabia res: “Ni jo ho sabia ni tinc l'oportunitat de saber-ho perquè segur que hi havia qui volia que no ho sabés". En declaracions a RAC1 i Catalunya Ràdio, ha assegurat que va descobrir les campanyes que duia a terme aquesta estructura quan es va publicar als mitjans de comunicació, i creu que els seus impulsors, sense donar noms, no li ho van explicar per falta de confiança o perquè sabien que no tindrien el seu aval. "No hi tinc res a veure. No formo part ni d'aquests grups, res de res, de la qual cosa em sento molt orgullós", ha recalcat Junqueras, després de reprovar les esmentades campanyes des d'un punt de vista ètic i polític.

En preguntar-li si la secretaria general d'ERC, Mara Rovira, el va informar sobre aquest afer, ha evitat respondre i s'ha limitat a manifestar que li desitja el millor, a més d'expressar-li el seu respecte, gratitud i consideració: "Estic segur que ella, com la immensa majoria de gent, ha de pensar que aquestes coses no es poden repetir". Després d'afegir que està convençut que no hi ha cap missatge comprometedor d'ell sobre aquestes qüestions, ha lamentat que algú pensi que iniciatives com la dels cartells sobre l'Alzheimer puguin tenir eficàcia política, entre d'altres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!