Esquerra no entrarà al Govern i farà "oposició política amb tota llibertat". Així ho ha reiterat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que tot i defensar l'acord amb el PSC que va permetre la investidura de Salvador Illa ha destacat que el projecte polític dels socialistes és oposat al d'ERC. Marta Rovira ha explicat que aquesta setmana demanaran als socialistes crear el comitè de seguiment de l'acord de finançament per anar posant dates al seu compliment.

Rovira, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha advertit Salvador Illa que després del traspàs responsable del govern ara faran d'oposició. En aquest punt, ha apressat el president de la Generalitat a dur a terme els relleus pertinents de càrrecs a l'executiu amb l'advertiment que si no demanaran als que encara hi queden que pleguin. "Només ens relacionarem amb el PSC en el marc de l'acord", ha insistit l'encara secretària general d'ERC, que ha reiterat que és "impossible" que entrin a l'executiu d'Illa. "Primer que compleixin l'acord", i després  podran haver-hi unes relacions "de més confiança", ha indicat,

L'acord de finançament

Quant a l'acord sobre el finançament de Catalunya, Marta Rovira ha evitat entrar en la discussió sobre si es tracta d'un concert econòmic o no. "Deixem de discutir sobre l'acord i treballem per implementar-ho", ha reiterat. ERC demanarà aquesta setmana la constitució del comitè de seguiment de l'acord i ja treballa, ha assegurat la secretaria general, per assegurar-se els suports necessaris al Congrés dels Diputats per tirar endavant les reformes necessàries per fer realitat l'acord. En aquest punt, i preguntada per la posició de Junts, ha admès la dificultat d'entaular el diàleg amb els de Puigdemont, però els ha reptat a "decidir a quin costat de la taula s'asseuen, si al del PP, Vox i alguns barons del PSOE o al de Catalunya" amb l'objectiu de posar fi a l'espoli fiscal. De no aconseguir aquests suports, ha reiterat que hi ha un pla B per fer realitat l'acord de finançament, tot i que no ha volgut detallar-lo.

Carles Puigdemont i l'amnistia

Sobre el retorn frustrat de Carles Puigdemont aquest juliol, Marta Rovira ha destacat que el que cal fer és reivindicar l'amnistia i la llibertat del líder de Junts, però sense "generar més contradiccions internes" al moviment independentista, o sense posar en dubte els Mossos d'Esquadra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!